Search
Close this search box.

Vraag je buren niet langer om hulp – geef de planten zelf water tijdens je zomervakantie

Zomervakantie … Luie dagen op het strand. Weekends in een Airbnb-huis. Of misschien zelfs een reis naar het buitenland. Ja, het is bijna tijd om de zomer te vieren met wat vrije tijd en een reis naar onze favoriete bestemming voor warm weer. Maar voordat je je koffers inpakt en op pad gaat voor die langverwachte reis, zijn er altijd een paar dingen om in gedachten te houden.

Het gras moet worden geknipt, de lichten moeten worden aangezet zodat het lijkt alsof er iemand thuis is – en de planten moeten worden bewaterd.

Voor velen van ons is de oplossing voor dat laatste probleem het vragen aan een vriend of buur. Maar het is een feit dat je dat niet eens hoeft te doen. Er is een eenvoudige truc die je potplanten zelf water geeft.

Je leest dat goed. Met deze slimme methode krijgen je planten precies de hoeveelheid water die ze nodig hebben terwijl je niet thuis bent. En je hoeft zelf geen vinger op te tillen.

Scroll naar beneden om te zien hoe snel en eenvoudig het is om zelfgemaakte irrigatiesystemen te maken met een beetje hulp van enkele wijnflessen.

1. Doe wat wijnflessen in de gootsteen en laat ze een nacht in water weken.

2. ’s Morgens kun je eenvoudig de labels verwijderen.

3. Vul de wijnflessen met water.

4. Plaats de kurken weer terug.

5. Maak een klein gaatje in het midden van elke kurk. Zorg dat er langzaam water doorheen kan stromen. Als er te veel water uitkomt, kan je een klein stukje doek over de kurk plaatsen om het te vertragen.

6. Zet een fles wijn ondersteboven in elk van je potten …

7. … en uw planten zullen hun eigen irrigatiesysteem hebben terwijl je weg bent. Hoe slim is dat?

Bekijk deze video om te zien hoe deze slimme truc werkt:

Ik probeer dit zeker deze zomer, en ik weet zeker dat veel andere mensen hetzelfde zullen doen!

Deel deze slimme truc met je vrienden op Facebook, zodat ze ook kunnen leren hoe ze hun planten deze zomer zelf water kunnen geven. Ze zullen je later bedanken!
[fblike]