Zoek
Sluit dit zoekvak.

Voeg een theelepel bakpoeder toe als je de volgende keer eieren kookt – de reden is geniaal

Persoonlijk houd ik van eieren, en ik vermoed dat ik er ongeveer zes of zeven per week eet.

Er is me zelfs verteld dat ik vroeger weigerde om de kinderopvang te verlaten, tenzij mijn moeder beloofde me een broodje eiersalade te maken als ik thuiskwam …

Dus misschien ben ik een beetje gek op eieren, maar ik kon het niet laten om deze slimme trucs voor het koken van eieren te delen.

Hopelijk maken ze je leven in de toekomst een beetje makkelijker

Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat sommige eieren gemakkelijk kunnen worden gekookt, terwijl andere moeilijker zijn, zelfs als ze uit dezelfde doos komen.

Maar wist je dat eieren niet alleen het gemakkelijkst te schillen zijn, maar ook ideaal om te koken als ze zeven tot tien dagen oud zijn?

Hier zijn wat meer trucs voor het maken van perfect gekookte eieren:

1. Moe van lelijke, hardgekookte eieren die uit elkaar vallen terwijl je ze probeert te schillen? Probeer een theelepel bakpoeder / natriumbicarbonaat aan het water toe te voegen als je eieren kookt. Dit verhoogt de alkaliteit van het kookwater en maakt je eieren gemakkelijker te pellen.

2. Deze truc zal je vertellen hoe oud je eieren zijn: leg een ei in het water en kijk wat er gebeurt. Als het horizontaal zinkt (op zijn kant), is het vers. Als het verticaal zinkt, wordt het als ideaal beschouwd om te koken. En als het naar de oppervlakte drijft, is het oud.

3. Breken je eieren in kokend water en creëer je een grote puinhoop? Probeer een beetje zout in het water te strooien. Hierdoor zullen de eieren sneller wit worden. Dus als een ei scheurt, zullen minder eiwitten ontsnappen.

4. Eieren opgeslagen in de koelkast zijn koud en barsten gemakkelijk wanneer je ze in kokend water laat vallen. Om ervoor te zorgen dat ze niet barsten, leg je koude eieren in water voordat je ze kookt en laat ze opwarmen met het water.

5. Zijn hardgekookte eieren jouw favoriet? Laat ze een tijdje in koud water zitten, en je zult geen problemen hebben ze af te pellen.

Ik heb het gevoel dat iedereen deze slimme trucs moet kennen, vooral alle eierliefhebbers!

Vergeet niet om deze tips op Facebook te delen en help je vrienden om de perfecte gekookte eieren te maken! 🙂
[fblike]