Zoek
Sluit dit zoekvak.

Verpleegkundige raadt iedereen met een iPhone aan om deze verandering te doen – het zou je leven kunnen redden

Het belang van een wachtwoord op je telefoon is iets waar de meeste mensen tegenwoordig bewust van zijn. Als je telefoon gestolen wordt, kan de dief vanwege het wachtwoord lastiger bij je persoonlijke informatie – zoals foto´s waarvan je niet wilt dat iedereen ze ziet.

Maar geloof het of niet, er kleeft ook een groot nadeel aan je telefoon vergrendelen. Namelijk in het geval van een ongeluk of noodgeval.

Je kunt altijd 112 bellen, of je telefoon nu vergrendeld is of niet, maar meer informatie uit je telefoon halen is onmogelijk. En dat kan problematisch zijn voor ambulance en ziekenhuis personeel als iemand serieus gewond of ziek is.

Maar maak je geen zorgen – er is een slimme en eenvoudige manier om dit op te lossen en deze verpleegkundige raadt iedereen aan dit te doen. Het zou levens kunnen redden.

Een gebruikelijk probleem onder ambulance personeel en medewerkers van de spoedeisende hulp is dat ze niet in staat zijn de patiënt, die in kritieke toestand is gevonden, te identificeren. Deze patiënten zijn bijvoorbeeld bewusteloos of kunnen om andere redenen niet communiceren. Als die persoon geen ID bij zich draagt, kan het ziekenhuis geen contact opnemen met de naasten en/of het medisch dossier opvragen.

En soms kan het snel opvragen van een medisch dossier het verschil zijn tussen leven en dood. Een snelle toegang tot informatie, zoals bloedgroep, kan doorslaggevend zijn om je leven te redden.

De verpleegkundige Julia Thompson laat nu aan iedereen weten date r een simpele functie op je telefoon is, waardoor het zorgpersoneel snel je naam, verzekering en medische indicaties kan opvragen. Zonder dat je telefoon ontgrendeld wordt.

Ze legt het allemaal uit op haar Facebook pagina:

“Ik werk in een publiek ziekenhuis en zie regelmatig patiënten binnenkomen op de spoedeisende hulp. We hebben geen idee wie ze zijn, hoe we hun naasten kunnen bereiken of wat hun medische historie is! Al hun telefoons zijn vergrendeld!

Veel mensen realiseren niet dat ze iets dat ´Medical ID´ heet, kunnen aanzetten op hun iPhone. Je hebt de health app nodig (die zit gratis bij de telefoon). Ik had het zelf ook niet eens door toen ik mijn eigen iPhone kreeg!

De informatie is zelfs toegankelijk als de telefoon vergrendeld is door op de ´noodgeval´ optie te klikken en geeft dingen weer zoals: de naam, geboortedatum, noodcontacten, medische informatie, bloedgroep en donorstatus. Je kunt ook notities toevoegen.

Het kan allemaal gemanaged worden door op de ¨Health app¨ the klikken die standaard op de telefoon zit. (hartvormig icoontje, en dan in de app naar het sterretje met Medical ID). Omdat iedereen die ik hier vandaag over verteld heb er nog nooit van gehoord heeft, leek het me nodig om dit op social media te delen!

Deel dit niet alleen – maak die van jou ook up-to-date

(Volgens mij bestaat er ook een Android app die ICE (in case of emergency) heet, die vergelijkbaar werkt. Als je niet van apps houdt, ga dan naar de contactenlijst en vink aan dat de contactgegevens van jouw noodcontact op je beginscherm komen te staan. Nieuwere Androids hebben ook medische informatie in de noodinformatie, dus er is geen excuus om je informatie niet bij de hand te hebben. Het kan je leven redden).”

Hier laten we zien hoe makkelijk het is. Scrol naar beneden voor de rest van het artikel.

Type en bewerk je persoonlijke informatie en zorg ervoor dat je alles opslaat als je klaar bent.

Zoals je hieronder kunt zien, creëert dit automatisch een optie om Medical ID in te gaan als je telefoon vergrendeld is.

Scrol naar beneden om verder te lezen.

Het toevoegen van deze informatie kan mogelijk je leven redden. Zeker als je speciale medische behoeften hebt of een allergie waarover hulpverleners zouden moeten weten. Ik heb nu zelf een medical ID gecreëerd en de telefoonnummers van mijn naasten toegevoegd.

Zorg dat jij het ook doet en deze informatie met je vrienden deelt!
[fblike]