Zoek
Sluit dit zoekvak.

Veronika Ricksen brengt laatste wens echtgenoot Fernando Ricksen in vervulling

Het was Fernando Ricksens wens om in de RK Urnenhof in Sittard bijgezet te worden. Gistermiddag willigde Veronika Ricksen de laatste wens van haar overleden man in. Bij de plechtigheid waren ongeveer dertig mensen aanwezig.

Laatste rustplaats
In Sittard begon zijn voetbalcarrière en Sittard is nu ook de laatste rustplaats van Fernando Ricksen. De voetballer overleed op 19 september 2019 aan de gevolgen van ALS. Bij de plechtigheid werd weduwe Veronika Ricksen bijgestaan door vriend en Fortuna-trainer Kevin Hofland. Ook oud-spelers kwamen hun steun betuigen, onder hen waren Wil Boessen en Perr Schuurs. Daarnaast was ook biograaf Vincent de Vries aanwezig.

Sittard
Fernando koos voor de urnenbewaarplaats in Sittard omdat zijn carrière begon in Sittard. RK Urnenhof is gevestigd in de wijk Baandert, waar ook het oud-stadion Fortuna lag, de club waar hij zijn debuut maakte. Een aantal maanden geleden kreeg Fernando al een grote uitvaart in het stadion van de Rangers in Glasgow. Duizenden fans bewezen hem toen een laatste eer.

Moeilijke tijd
De vrouw van Fernando sprak kort met 1limburg over het gemis van haar man. “Het is een moeilijke tijd. Het is nu vijf maanden geleden, maar het voelt als gisteren. Het is heel moeilijk.”

https://www.instagram.com/p/B8uUCupI2z4/?utm_source=ig_embed

Bron: 1limburg, Shownieuws