Search
Close this search box.

Vermiste tweelingmeisjes tijdens Griekse bosbranden stierven in een innige knuffel met hun opa en oma.

Griekenland was dagenlang in de ban van de zoektocht naar de negenjarige tweelingmeisjes Sophia en Vassiliki Phillippopoulou. Ondertussen werd duidelijk dat de meisjes de bosbranden rond Athene niet overleefden. Een vriend van de familie liet via Facebook weten dat de twee officieel geïdentificeerd werden. “Ze stierven in een innige knuffel met hun grootouders. Zelfs de dood kon hen niet scheiden”, schreef de vriend.

De tweelingmeisjes vluchtten samen met hun opa en oma naar een klif om beschutting te zoeken tegen de vlammen. Daar zouden ze samen met 22 andere personen de dood vinden.

De vermiste meisjes kregen heel wat media-aandacht om hun vader dacht hen herkend te hebben in een reportage. Die reportage ging over mensen die in een vissersboot gered werden uit de vlammenzee.

Daarna deed papa Yiannis een emotionele oproep aan de vissers om hem te contacteren. De vader reed naar Mati om alle ziekenhuizen te bezoeken. Hij vond echter nergens een teken van leven van zijn dochters.

Nadat een passagier van de boot meldde dat de kleintjes op de boot zijn kinderen waren, werd de hoop helemaal de kop ingedrukt. En nu is er dus definitief uitsluitsel gekomen.

Deel dit verhaal om de familie van de meisjes te steunen in deze donkere tijden.
[fblike]