Zoek
Sluit dit zoekvak.

Verdrietig nieuws voor beroemde doventolk Irma Sluis!

Irma Sluis werd een aantal maanden geleden in één klap een bekende Nederlander. Ze was de doventolk tijdens de persconferentie van Mark Rutte waarbij ze een nieuw gebaar maakte voor het woord ‘Hamsteren’. De doventolk heeft het nog nooit zo druk gehad met haar werk als nu, maar haar man ligt behoorlijk ziek thuis. Of het hierbij om het coronavirus gaat is niet duidelijk. Hij geeft zelf aan in weekblad Story: “Ik lig met keelpijn en koorts op de bank. Ik ga er niet vanuit dat het corona is, maar ik heb me ook niet laten testen. Dan kan niet meer. Dat doen ze niet. Het is vast gewoon de griep.”

Man van doventolk Irma Sluis ziek

Hij vertelt verder vol lof over zijn vrouw en haar werk. Hij geeft aan: “Ze neemt een goede positie in door niet in de media te verschijnen met tal van interviews. Irma cijfert zich weg ten goede van de mensen die doof en slechthorend zijn, dat is haar rol ook.”

Video Irma en Rutte gaat viral

Voor het programma ‘Nieuw Zeer’ zijn actrice Martine Sandifort en collega Remko de huid van Irma en de minister president gekropen. Hoewel de premier zich stotterend uit de woorden maakt en een relatie ontkent, lijken de handgebaren van mevrouw Sluis toch ergens anders op te wijzen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Niet hamsteren! Die boodschap leek vandaag nog niet te zijn aangekomen. Dus in de gebarentaal dan maar? Veel mensen ergeren zich aan andere mensen die hamsteren en ik begrijp die ergernis. Hamsteren is niet nodig. Voorraden komen niet in gedrang. De voedingsindustrie blijft draaien dus er zijn voorraden genoeg. Zelfs wanneer er lege rekken zijn in de winkel betekent dat niet dat er geen voorraad is. De winkels hebben gewoon niet genoeg personeel om de winkels aan te vullen. Ze zijn niet voorbereid op hamstergedrag. Doordat veel mensen nu gaan winkelen wordt het drukker in de supermarkten. Veel mensen op een kleine oppervlakte is dan weer meer risicovol voor de verspreiding van het coronavirus. #samentegencorona #solidariteit #niethamsteren #flattenthecurve #covid19 #coronavirus #nederlandsegebarentaal #ngt #signlanguage #irmasluis

Een bericht gedeeld door Timothy Rowies 🌻 (@timorowies) op