Zoek
Sluit dit zoekvak.

Verborgen camera laat een wrede mishandeling zien van rendieren op kerstmarkten.

De Zweedse dierenrechtenorganisatie “Djurens rätt” meldt dat in de periode van 2014 tot 2017 er 571 rendieren naar het Verenigd Koninkrijk zijn gekomen vanuit Zweden, Noorwegen en Finland. De rendieren worden vervolgens gebruikt als “decoratie” op Kerstmarken.

De dierenrechten organisatie heeft nu één van deze dieren gevolgd met behulp van een verborgen camera en de onthullingen waren schokkend. Het filmen met een verborgen camera heeft verschillende dierenorganisaties aangespoord om alarm te slaan, want de beelden tonen mishandeling en ondervoede rendieren zonder vacht, schrijft de BBC.

Met de verborgen camera heeft Animal Aid de wrede behandeling van deze rendieren in het Verenigd Koninkrijk onthuld. De onthullende videobeelden laten zien dat een rendier in ten minste twee gevallen door een medewerker hard is getrapt om ze klaar te maken voor kerstmarkten.

De onthullingen over de wrede behandeling hebben nu verschillende organisaties er toe gezet om op te roepen tot een boycot van kerstmarkten. Zo is volgens Animal Aid gebleken dat een aantal bij een aantal rendieren hun hoorns zijn afgebroken, ze gebroken botten en grote gaten in de vacht hebben als gevolg van nalatigheid, schrijft Djurens raett.

“Onze studies hebben een schokkende misstand aan het licht gebracht voor deze vriendelijke dieren. Rendierdieren zijn gevoelige wilde dieren, geen object voor decoratie en menselijk vermaak, Tor Bailey vertelt Animal van de BBC.

De man dringt iedereen aan om niet evenementen te bezoeken waar levende dieren worden gebruikt als decoratie. Er zijn veel andere manieren om op een diervriendelijke manier van de feestdagen te genieten. In de onderstaande video zie je de onthullingen van Animal Aid.

Dit moet onmiddellijk worden gestopt! Ben je het daar mee eens deel het artikel dan met je vrienden om de informatie over het misbruik te verspreiden! Alleen door zulke het bewustzijn van mistanden kunnen we actief helpen om deze dierenmishandeling te stoppen.