Zoek
Sluit dit zoekvak.

Verborgen camera filmt verzorgsters die kokend heet water over overgrootmoeder gieten

Geweldadige verzorgsters werden betrapt nadat ze kokend water op een overgroot oma goten nadat haar zoon een camera in haar kamer had verstopt.

Drie zorgverleners zijn nu gevangen gezet wegens het misbruik van de 94-jarige Paniben Shah in het verzorgingshuis Meera House, in Brent, Londen.

Haar familie legde haar claims van personeelsmisbruik aanvankelijk neer op vroege symptomen van dementie nadat ze na gevallen te zijn in maart 2017 verhuisde naar het huis.

De gezondheid van de gepensioneerde verslechterde echter drastisch en haar zoon Kirti en kleinzoon Amit maakten zich zorgen over hoe ze werd behandeld.

Ze verstopten een kleine verborgen camera in een fotolijst in haar kamer om vast te leggen dat personeel ruw tegen haar was, haar onderworpen aan verbaal geweld, haar bedreigde en sloeg en zelfs kokend heet water op haar droeg in maart 2018.

Stunned Amit zei: “We konden het niet geloven. Het huis leek eerst zo professioneel.

“Het is vreselijk om te denken aan de vreselijke wreedheid die mijn grootmoeder leed door deze vrouwen.”

KOKEND WATER

Anita Kc Thapa, 46, Anita Bc, 49, beide van Edgware, en Heena Parekh, 55, uit Borehamwood, werden respectievelijk zes, vijf en vier maanden gevangen gezet.

Ze gaven toe aan mishandeling door een hulpverlener.

Dolon Roy, 39, en Moumita Roy, 34, beide uit Wembley, kregen opdracht om respectievelijk een gemeenschapsdienst van 240 en 200 uur uit te voeren en betalen elk £200 schadevergoeding na het toegeven van dezelfde overtreding.

Rechter Lana Wood zei tegen hen: ‘U hebt mevrouw Shah de waardigheid en het respect ontnomen waarop ze recht had. Ze had met zorg en medeleven moeten worden behandeld.

“Maar ze werd behandeld zonder menselijkheid en soms fysiek mishandeld. Er was een cultuur van het accepteren van mishandeling. ‘

‘ZONDER MENSELIJKHIED’

Beelden die in de rechtbank werden afgespeeld toonden dat Thapa mevrouw Shah sloeg en haar bespotte terwijl ze pleitte: “Waarom sla je me zo vaak?”

Andere clips tonen dat de werknemers die haar uitscholden als ze klaagt en de vegetarische gepensioneerde treitert dat ze haar kip had gegeven.

Meera House, een speciaal verzorgingshuis voor Aziatische mensen, schortte de vrouwen op nadat de films afgelopen april aan Brent Council waren doorgegeven.

Hier zijn de beelden (Heftig):

https://youtu.be/mrRx9ixOwbY