Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vastzittende orka stopt niet met huilen – dan komt een vreemde dichterbij en maakt alles weer goed

Orka´s hebben altijd een speciale plek in het hart van dierenliefhebbers gehad. Ze zijn majestueus, extreem intelligent en kunnen met elkaar communiceren, wat ze in staat stelt het jagen de coördineren.

Ze staan aan de top van de voedsel keten – en ze zullen alle middelen inzetten om hun prooi te achtervolgen. Maar soms loopt dat slecht af.

Dit was zeker het geval voor een orka vlakbij de kust van British Columbia, Canada. Maar gelukkig waren er een aantal dierenliefhebbers die erachter kwamen wat er gebeurd was en snel handelden.

In de zomer van 2015, zat een groep orka’s achter hun ontbijt aan in de Hartley Bay coast.

Maar terwijl het eb werd, moet één van hen met een golf over rotsen zijn heen gegaan en is daar vast komen te zitten. De rosten waren scherp en ze kon niet bewegen. Terwijl de uren verstreken werd de situatie erger en erger.

De orka was gestrest en kon niet stoppen met huilen.

Maar gelukkig was er een man die het geluid hoorde voordat het te laat was.

Hij trommelde een groep vrijwilligers op om het gigantische zoogdier te redden.

Ze legden dekens over haar heen om haar te beschermen tegen de zon. Vervolgens gebruiken ze slangen en emmers om water over haar heen te gooien zodat ze niet uitdroogde.

De orka had snel door dat de mensen haar geen kwaad wilden doen.

“In eerste instantie was ze gestrest – je kon zien dat haar ademhaling wat sneller werd. Maar na een poosje, denk ik dat ze wist dat wij daar waren om haar te helpen,” zegt een van de redders George Fisher.

Omdat de orka zo groot was, was het onmogelijk om haar te verplaatsen. En zelfs als ze haar hadden kunnen slepen, hadden de scherpe rotsen voor verwondingen gezorgd.

Het enige wat de redders konden doen was haar nat houden en beschermen tegen de zon, totdat het weer vloed werd.

En nadat ze zeker acht uur had vast gezeten, kon de orka eindelijk weer in vrijheid zwemmen!

Het reddingsteam juichte toen ze los kwam en wegzwom. Wat een helden!

Ze bleven een aantal uren bij haar en als ze niet zo snel gehandeld hadden, had de orka kunnen sterven voordat het vloed werd.

“We voelden allemaal mee met deze orka en we waren gelukkig dat we haar een nieuwe kans konden geven,” zegt onderzoeker Hermann Meuter, die ook hielp bij de reddingsactie, tegen CBC.

Bekijk de fantastische redding hier:

Deze helden verdienen het om gevierd te worden. Vergeet niet dit verhaal te delen met je vrienden die ook van dieren houden!
[fblike]