Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vanuit een touringcar betrapt de politie massaal mensen die met hun telefoon achter het stuur zitten.

De politie heeft een uiterst effectieve manier bedacht om automobilisten te betrappen die achter het stuur met hun telefoon bezig zijn.

Agenten namen 3 dagen plaats in een touringcar en betrapten massaal veel bestuurders op telefoongebruik achter het stuur. De befaamde “belbus” reed over de snelwegen in het oosten van het land. Na amper drie dagen hadden al zo’n 700 boetes uitgedeeld of goed voor 100.000 euro.

De politie paste de tactiek toe omdat ze vanuit de touringcar een uitstekend zicht hebben op de handen van de automobilisten. Eerdere controles met de belbus leverden ook al honderden bekeuringen op.

De kritiek luidt echter dat de agenten in de bus zelf geen gordel droegen. De politie verdedigt zich echter met het argument dat ze een vrijstelling hebben. Ingeval van een overtreding moeten ze alle gegevens van de auto kunnen noteren en daarvoor moeten ze zich gemakkelijk kunnen omdraaien. Dat is met een gordel minder goed mogelijk.

Er werden ook 110 boetes uitgeschreven voor andere overtredingen zoals overdreven snelheid, bumperkleven, rijden zonder rijbewijs en negeren van een rood kruis.

BEKIJK HET VERSLAG VAN RTV OOST HIERONDER EN DEEL DIT BERICHT MET IEDEREEN DIE JE KENT! JE TELEFOON GEBRUIKEN ACHTER HET STUUR LEVERT NIET ALLEEN EEN GEPEPERDE BOETE OP, MAAR KAN FATAAL ZIJN, NIET ALLEEN VOOR JEZELF MAAR VOOR ALLE WEGGEBRUIKERS. STOP JE TELEFOON IN DE AUTO DUS VER WEG EN CONCENTREER JE OP DE BAAN!