Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vandaag is het ‘kus een ginger dag’, om de mensen te eren met deze prachtige haarkleur!

Vandaag markeert de 11e jaarlijkse ‘Kiss A Ginger Day’, of om de volledige titel te gebruiken: ‘Kiss A Ginger die vooraf toestemming heeft gegeven’.

Dus daar ga je, roodharigen – vandaag is je dag, dus je kunt het net zo goed melken als je kunt, denk ik.

De dag werd in 2009 opgezet door Derek Forgie om terug te slaan op een veel minder vermakelijk tegenhangerevenement genaamd ‘Kick A Ginger Day’, dat in 2016 in de Verenigde Staten terecht verboden was.

Dus als je een roodharige in gedachten hebt, is het heel eenvoudig. Je hoeft alleen maar te kijken of ze zin hebben in een knuffel of een kus, en zo ja, dan kun je ze een grote knuffel geven om wat waardering voor hun haarkleur te tonen.

Natuurlijk wordt al lang vermoed dat degenen met rood haar trots zijn om hun superioriteit te beweren – de wetenschap vertelt ons dat ze er jonger uitzien dan de rest van ons, om te beginnen.

Een studie van 350.000 DNA-monsters door onderzoekers van de universiteit van Edinburgh heeft aangetoond dat dit te maken heeft met het MCR1-gen – een van de genen die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van de vurige haarkleur, de bleke huid en sproeten.

Gemiddeld zorgt dit gen ervoor dat ze er twee jaar jonger uitzien dan ze eigenlijk zijn … Ik geef je een moment om door je roodharige catalogus te bladeren en zelf te beslissen of je denkt dat ze er een beetje jonger uitzien dan zou moeten.

Prins Harry is 35, Rupert Grint is 31 en Julianne Moore is 59 … genoeg bewijs?