Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van de ene dag naar de andere dag 160 miljoen euro rijker worden? Prinses Mabel is dat gelukt.

Prinses Mabel was al niet onbemiddeld, maar heeft nu wel een héle dikke bankrekening. Ze is maar liefst 160 miljoen rijker dan gisteren. Daar kan ze flink wat Viktor&Rolf-jurkjes voor inslaan.

De prinses heeft aandelen bij het bedrijf Adyen, een online betalingsdienst, dat naar de beurs ging. Op de eerste ‘handelsdag’ steeg de prijs van een aandeel al van 240 euro naar 400 euro. Aangezien Mabel een pakket aandelen bezit (en vlak voor de beursgang ook nog wat aandelen verkocht) beschikt ze ineens over het exorbitante bedrag van 160 miljoen euro.

Zakenvrouw
Adyen maakte met de beursgang de grootste klapper van het jaar. Het bedrijf verwerkt betalingen voor binnen- en buitenlandse klanten als de Bijenkorf en Netflix. Mabel, die de weduwe is van de in 2013 overleden prins Friso, behoort tot de vroege investeerders. Samen met haar man stapte ze in de beginfase van het bedrijf in.

Hoe Mabel en Friso precies met Adyen in aanraking komen, is onbekend. RTLZ suggereert dat Mabel en Adyen-oprichter Pieter van der Does elkaar nog kennen uit hun studietijd. Zij studeren in dezelfde periode Economie aan de Universiteit van Amsterdam en schelen nog geen jaar in leeftijd.

Girls Not Brides
Wat de reden ook is, Mabel houdt er een dikke boterham aan over. Geld dat ze misschien wel gaat gebruiken voor Girls Not Brides, de door haar opgerichte organisatie die zich inzet tegen kinderhuwelijken. Dat is overigens niet het enige wat onze prinses van Oranje doet: ze zetelt ook in de Raad van Advies van maar liefst zes andere organisaties. Met dochters Luana en Zaria woont ze in Londen.