Search
Close this search box.

Vader die zieke dochter draagt wordt uitgejouwd door onbekende – zijn antwoord doet de man huilen

Er zijn niet veel mensen die voorbij wandelen op straat zonder een opmerking te maken of oordeel te vellen over onbekenden. Vaak zelfs zonder na te denken.

Het overgrote deel van de tijd denken we er niet verder over na en wandelen we gewoon verder, maar de man in dit verhaal ging een stapje verder. Brent Gehring was aan het wandelen langs straat toen hij werd uitgejouwd. Maar in plaats van te reageren met woede besloot Brent om de man in kwestie even de les te spellen. Het resultaat is best speciaal.

Brent zag zijn 6-jarig dochtertje Emma het grootste deel van haar leven strijden tegen kanker. Het moedige meisje is zich aan het voorbereiden op haar zevende chemotherapiebehandeling.

Onlangs kregen de vader en dochter een special etentje cadeau in een bekend oesterrestaurant in de Amerikaanse staat Boston. Na het eten verliet Brent het restaurant samen met z’n dochtertje Emma. Zonder iemand naast haar kan ze namelijk niet wandelen.

Toen hij zijn fragiele dochter aan haar armen voorttrok lang straat, begon een man te roepen, “Wat is me dat, godverdomme?” schreeuwde een onbekende. “Doe haar wandelen! Die jeugd van tegenwoordig, man!”

Brent besloot om het enige juiste te doen en terug te komen met een kant-en-klaar antwoord!

“Mijn dochter heeft mijn geloof en moed gedurende de afgelopen 5 jaar dat ze een hersentumor had nooit opgegeven,” vertelde hij aan de man. “Ze kan niet wandelen, maar ik ben blij om haar te dragen voor alle geweldige dingen die ze me geleerd heeft doorheen de jaren. Ik raad je dus voor je eigen bestwil ten zeerste aan om alleen op een respectvolle manier mijn dochter aan te spreken.”

“Ik zal je niet de rest van het verhaal vertellen, maar ik kan je wel vertellen dat beide volwassen mannen stonden te huilen,” schreef Brent in een Facebookbericht over het voorval. “Dat was iemand die zijn ogen eens moest openen voor wat echte liefde en het echte leven betekent. Het zal een goeie herinnering zijn voor de rest van zijn leven.”

“Wat ik vraag is een kleine verandering in onze maatschappij… een verandering in de manier waarop we denken,” schreef hij. “De wereld is een weerspiegeling van de manier waarop we denken. We hebben de kracht om de dagen beter te maken voor anderen. Ik kies ervoor om mensen hun dag beter te maken.”

“Dit verhaal is alleen belangrijk als het kan dienen als een geheugensteuntje dat je niet altijd het hele verhaal kent van mensen, dus oordeel niet te snel,” voegde hij er nog aan toe. “Je hebt de kracht om mensen hun dag beter of slechter te maken. Wat kies je vandaag? En wat zal je morgen doen??”

“Ik beloof je dat Emma zelfs door alle moeilijke tijden elke dag van mijn leven een zegen heeft gemaakt. Ik dank God om haar in mijn leven te hebben. Emma, je bent perfect zoals je bent en ik zal je altijd in mijn armen dragen op weg naar de zevende chemokuur.”

Wat een fantastische en positieve vader is Brent toch! Help aub delen om de moedige Emma haar strijd met kanker te steunen, en haar papa die alles doet om haar wereld beter te maken.
[fblike]