Search
Close this search box.

Vader die een lachende Snapchat foto van zijn zoontje naar de moeder stuurden alvorens hem vermoord.

Een vader die een lachende Snapchatfoto van zijn zoontje naar de moeder stuurden alvorens hem dood te slaan, werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van minstens 24 jaar. De arme jongen was er zo erg aan toe dat hij 39 verschillende verwondingen had.

De zaak werd behandeld door de rechtbank in Northamptom.

Raphael Kennedy schopte en sloeg de kleine Dylan Tiffin-Brown, die zware verwondingen opliep aan zijn hoofd, gezicht, borst, nek en ledematen.

De tweejarige kreeg in de uren voor zijn dood ook cocaïne toegediend.

De peuter schreeuwde het langer dan een uur uit alvorens Kennedy een ambulance belde. Deze vertraging droeg eveneens bij aan de dood van zijn zoon, die hij pas 10 weken voordien had leren kennen.

Een autopsie bracht aan het licht dat de jongen 13 ribbreuken had van minstens drie verschillende aanvallen, wat erop wijst dat Dylan eerder al aangevallen werd.

Toen de politie het huis van de 31-jarige dader doorzocht in Northamptom stelden ze vast dat het erg smerig vast en dat er verschillende gevaren, inclusief drugs, binnen handbereik van de peuter rondslingerden.

Kennedy werd vorige week veroordeeld voor moord en kreeg dinsdag zijn straf te horen. De weerzinwekkende feiten vonden plaats op 15 december 2017.

De jury hoorde dat Dylan geboren werd op 25 november 2015. Zijn moeder, Taylor Tiffin, was op dat moment 16 jaar oud. Op het ogenblik van de geboorte had ze een relatie met een andere man, maar op 28 september van vorig jaar werd vastgesteld dat Kennedy de vader was. Na die vaststelling werd bepaald dat Dylan lange periodes mocht doorbrengen in de flat van Kennedy.

De avond voor het overlijden van Dylan had Kennedy de moeder nog een berichtje gestuurd om te melden dat hij een erge verkoudheid had. De rechtbank hoorde dat de jongen constant naar zijn petje en jas greep en zijn vader vertelde dat hij naar mama wilde.

Kennedy bekende dat zijn voornaamste inkomen bestond uit de verkoop van heroïne en crack cocaïne. Hij werd voordien al veroordeeld voor huiselijk geweld nadat hij de kaak van een ex gebroken had.

Hij omschreef zichzelf als een “fantastische vader” en probeerde iemand anders de schuld van de moord te geven.

In een verklaring liet de moeder van Dylan, Taylor Tiffin, weten: “Dylan was echt de meest perfecte jongen die je kon ontmoeten. Zijn liefde was het beste gevoel ter wereld.”

Dit is zo vreselijk. We zijn blij dat er nu toch een beetje gerechtigheid geschiedt voor deze kleine jongen, al zal hem dat niet terugbrengen.