Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vader adopteert meisje met syndroom van down die al was afgewezen door 20 families

Het geluk van een jong meisje is veranderd nadat ze eerst door haar moeder en vervolgens door 20 potentiële adoptiefamilies werd afgewezen.

Het verhaal van Luca Trapanese ‘reis naar de adoptie van baby Alba is om verschillende redenen viral gegaan, waaronder het feit dat sociale diensten niet vaak de voogdij verlenen aan een enkele, homoseksuele man.

Niettemin maakten ze een uitzondering in het geval van Luca … en ik ben zo blij dat ze dat deden.

Volgens de BBC publiceerde de 41-jarige Italiaan Luca een boek waarin hij zijn reis vertelt over het worden van de vader van Alba, een meisje met het syndroom van Down.

Tijdens een radio-interview legde Trapanese uit dat zijn geval speciaal is omdat het “stereotypen over vaderschap, religie en familie vernietigd.”

https://www.instagram.com/p/B0G4BEsoCiS/?utm_source=ig_embed

In Italië zijn adopties voor homoseksuele en alleenstaande ouders van oudsher een gecompliceerde aangelegenheid.

Luca heeft Alba al in 2017 geadopteerd, toen ze nog maar 13 dagen oud was en al door 20 families was doorgegeven vanwege haar aandoening.

https://www.instagram.com/p/BtDAU-HnqLV/?utm_source=ig_embed

Luca had zelf in een groot aantal zorgcentra voor mensen met speciale behoeften gewerkt en wilde altijd vader worden.

Daarom besloot hij, hoewel hij geen partner had, door te gaan met de adoptie van Alba, die nu een gelukkig thuis heeft met haar vader.

https://www.instagram.com/p/B01B4TlIe-X/?utm_source=ig_embed

Volgens de BBC is Alba een vastberaden jong kind dat bij gelegenheid koppig kan zijn. Ze houdt van spelen en dansen, en geniet van het gezelschap van andere mensen.

https://www.instagram.com/p/B1jXV4ZIUcr/?utm_source=ig_embed

We sturen al onze beste wensen in de richting van Luca en Alba! Luca is duidelijk een man met een groot hart, en dankzij hem heeft dit kleine meisje een mooie toekomst voor zich.