Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tweeling werd te vroeg geboren. Een poosje later komt de dokter en biedt zijn excuses aan.

Hoewel we een lange weg hebben afgelegd in de geneeskunde en nu veel kunnen weten over ons kind voordat ze zelfs maar zijn geboren, blijft de natuur ons altijd blijven verrassen.

Het Britse echtpaar Nicola en Todd Bailey waren al de trotse ouders van een vierjarig jongetje, Lucas, toen ze verder blij nieuws kregen …

Nicola was weer zwanger.

“Ik had een raar gevoel omdat ik sneller veel dikker werd dan mijn vorige zwangerschap,” zei Nicola, eraan toevoegend dat ze zich ook erg ziek voelde, meldt Inside Edition.

Maar al snel werd duidelijk dat daar een goede reden voor was: Nicola was niet alleen zwanger van één kind – ze verwachtte een tweeling.

Nicola’s vliezen braken in week 32, maar de bekwame artsen slaagden er gelukkig in om haar weeën te stoppen. Twee kleine baby’s, Harper en Quinn, konden dus een week langer in mama’s buik blijven voordat ze zouden worden afgeleverd.

“Zodra ik ze allebei zag, smolt mijn hart. Ze waren allebei zo mooi, ‘zei Nicola.

Omdat de meisjes te vroeg werden geboren, werden ze snel opgevangen door een arts. Maar slechts 30 minuten nadat Harper was geboren, kwam de dokter terug in Nicola’s kamer en zei: “Het spijt me.”

Normale zwangerschap
Ze vermoedden dat Harper het syndroom van Down had, iets dat later werd bevestigd.

Niets tijdens de zwangerschap was ongewoon, en de ouders hadden geen idee dat een van hun baby’s een extra chromosoom had tot ze werd geboren, 38 minuten na zuster Quinn.

“Ons gezin is uniek en ik zou het niet veranderen voor de wereld,” zei Nicola.

“Harper is Harper en Quinn is Quinn,” voegde ze eraan toe. “Ze zijn niet hetzelfde, dus ik probeer ze niet te vergelijken, hoe moeilijk dat ook is.”

Nicola, die een verpleegster is, hoopt nu meer bewustzijn te krijgen over het Down-syndroom, dat onder andere verschillende intellectuele vertragingen veroorzaakt, evenals enkele fysieke beperkingen.

Deel dit artikel met je vrienden op Facebook om Nicola te helpen haar belangrijke boodschap over het downsyndroom te verspreiden.