Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tweeling komen ter aarde met verschillende huidskleur. 18 jaar later zien ze er heel anders uit.

Donna Aylmer huilde van vreugde toen ze hoorde dat ze tweelingmeisjes verwachtte.

Maar na de bevalling keek ze serieus naar haar pasgeboren tweeling.

Een van hen, Lucy, werd geboren met rood haar, blauwe ogen en een bleke, sproetige huid. De tweede, Maria, werd geboren met bruine huid, bruine ogen en donker krullend haar.

Iedereen in het gezin was geschokt toen ze Donna bezochten en ze de heel anders uitziende twee-eiige tweeling voor zichzelf zagen.

Zoals je in de onderstaande afbeelding kunt zien, was het verschil tussen de schattige tweeling vanaf het begin enorm.

De hele situatie verbaasde moeder Donna en talloze anderen – maar de wetenschappelijke verklaring is vrij eenvoudig.

Donna’s etnische achtergrond is half Jamaicaans, half Brits – intussen is de etnische achtergrond van de vaders van de meisjes volledig Brits.

Lucy en Maria zijn twee-eiige tweelingen, wat betekent dat twee verschillende eieren werden bevrucht door twee verschillende sperma.

Genetisch gezien heeft moeder Donna genen met zowel lichte als donkere kenmerken, wat resulteert in een tweeling met een bleke huid, terwijl de andere een donkerdere huid heeft.

Helaas leidde hun verschil in kleur tot pesten en een zware opvoeding, vooral voor Lucy. Velen geloofden eenvoudig niet dat de twee verwant waren, laat staan ​​tweelingen.

“Ze dachten dat ik geadopteerd was en noemden me een spook”, zegt Lucy, met tranen in haar ogen.

Maria, van haar kant, wenste dat ze meer op Lucy leek tijdens haar jeugd.

“Ik huilde vaak. Ik had gekruld haar, ik wilde het mooie rode haar van mijn zus, “zegt ze.

Vandaag de dag zijn de twee meisjes heel verschillend – zowel fysiek, maar ook in termen van hun persoonlijkheid. Maria is extravert en geïnteresseerd in mode, terwijl Lucy terughoudender is en van kunst houdt.

Kijkend naar de meisjes van vandaag, op de leeftijd van 18 jaar, is hun verschil in uiterlijk opvallend. Het duurde tot 2015 tot de meisjes openbaar over hun leven spraken.

Maar terwijl de twee op zoveel manieren anders zijn, zijn ze zo close als een tweeling kan zijn. De tweelingzussen zijn beste vrienden en hebben geleerd om zichzelf en hun verschillen lief te hebben – met trots.

‘Als ik op een dag kinderen krijg, hoop ik dat ze op Lucy lijken,’ zegt Maria trots.

Hoewel ze er heel anders uitzien en zich niet meer op dezelfde manier kleden, denk ik dat ze dezelfde mooie glimlach delen.