Zoek
Sluit dit zoekvak.

Twee voedingsmiddelen die een moeder hielpen om dementie te verslaan

Toen Mark Hatzer drie jaar geleden merkte dat zijn moeder vergeetachtig werd, moest hij haar voor haar eigen veiligheid in een ziekenhuis laten opnemen. Haar geheugen was zo ver achteruitgegaan dat ze haar eigen zoon niet meer herkende en ze de verpleegsters ervan beschuldigde dat die haar probeerden te ontvoeren. Dit eiste ook bij Mark een zware emotionele tol, omdat hij in 1987 zijn vader had verloren door een hartaanval en door de dementie van zijn moeder had hij nu eigenlijk geen ouders meer.

Nu ze hem niet meer kon herkennen, was het alsof ze eigenlijk geen zoon meer had.

Mark omschrijft het als “een tweetal dat overal samen naartoe ging” en een gevoel van “wanhoop en vreselijk alleen, alsof ik geen familie meer had”. Het gezin liep overdag prima, maar werd elke nacht getroffen door crises. Ondanks dit kreeg Sylvia geen medicijnen, maar werd ze door haar zoon geholpen met het gebruik van twee voedingsmiddelen in haar dieet. Dit dieet bevatte niet alleen vis, maar ook walnoten en bessen, waarvan bekend is dat ze de effecten van snel beginnende symptomen van dementie bestrijden. Door broccoli, haver, zoete aardappelen, groene thee en donkere chocolade aan haar dieet toe te voegen, kreeg Sylvia met verloop van tijd haar geheugen weer terug.

Binnen enkele maanden begon ze zich verjaardagen weer te herinneren, werd ze meer alert en betrokken, om uiteindelijk weer te worden zoals ze altijd was.
Haar zoon voegde er ook nog wat hersentrainingen en sociale oefeningen aan toe, die momenteel samen met de recepten door de Alzheimer Stichting worden goedgekeurd. Dit heeft bij veel mensen de effecten van dementie teruggedraaid, die dachten dat de diagnose levenslang had betekend.

Om het begin van dementie tegen te gaan, moet je ervoor zorgen dat je een gezond dieet volgt, zonder rood vlees en dat je groente en fruit eet. Een maaltijd kan bijvoorbeeld vis, walnoten en bessen bevatten. Vervolgens moet je elke dag hersentrainingen doen om je aandoening effectiever onder controle te krijgen. Bekijk de video om meer te weten te komen over haar wonderbaarlijke herstel:

Help anderen door dit wonderdieet bekender te maken bij je familie, vrienden of bij mensen waarvan je weet dat ze lijden aan deze aandoening.
[fblike]