Zoek
Sluit dit zoekvak.

Twee gevangenen proberen uit rechtszaal te ontsnappen en de rechter zet de achtervolging in.

Een rechter nam het heft in eigen handen toen twee gevangenen uit zijn rechtszaal in Washington in de VS probeerden te ontsnappen.

In de video zien we hoe rechter R.W. Buzzard zijn toga uitgooit en achter Tanner Jacobson (22) en Kodey Koward (28) aan begint te rennen. De twee probeerden te ontsnappen uit zijn rechtszaal in de stad Chehalis in de buurt van Seattle.

De twee gevangenen proberen met hun handboeien nog om te ontsnappen via de trappen, met Jacobson die het voortouw neemt.

“Aanvankelijk was ik geschokt”, zei rechter Buzzard. “Toen ze bij de deur waren, dacht ik, ‘Er is niemand tussen hen en de straat.’ Dus wilde ik minstens achterhalen waar ze naartoe gingen.”

Beide gevangenen slaagden erin om vier verdiepingen lager te geraken alvorens de rechter Howard kon vastgrijpen. Jacobson geraakte slechts enkele blokken ver voordat hij door de politie opnieuw ingerekend werd.

Dit is overigens niet de eerste keer dat rechter Buzzard in het nieuws komt. In april moest hij al eens een gedaagde in een burgerlijke zaak tegen de grond worstelen omdat hij zijn advocaat probeerde aan te vallen.

Hij onthulde ook waarom hij nu zijn toga uitgooide. “In april ontdekte ik dat vechten in een toga erg beperkend is. Ik kon me niet voorstellen dat ik de trappen af zou lopen in een toga, dus gooide ik het eerst uit om achter hen aan te gaan.”

https://www.facebook.com/KHQLocalNews/videos/335685823859958/