Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tip: Poets je tanden met geactiveerde houtskool om hen wit te maken

Geelachtige of verkleurde tanden hebben vindt niemand prettig. Er zijn veel mensen in de wereld die dolgraag wittere tanden willen hebben.

Ik gebruik bijvoorbeeld witter makende tandpasta als remedie. Het is natuurlijk niet de allerbeste oplossing, het is niet alleen zeer duur maar zit ook vol chemische producten die wetenschappers linken aan kanker.

En toch gebruikte ik die producten tot een tijdje geleden. Maar een babbel met mijn grootmoeder veranderde alles, ze had namelijk een geweldig trucje. Ze drinkt al haar hele leven lang koffie en was ook een kettingroker, en toch heeft ze perfect witte tanden… zonder ze ooit te laten bleachen. Hoe? Ik zal het je vertellen. Ik had niet gedacht dat het bij me zou werken.

Het geheim? Geactiveerde houtskool.

Volgens bepaalde bronnen, heeft geactiveerde houtskool een kleverige eigenschap die koffie-, wijn-, theeplekken en in het algemeen tandplak kan verwijderen.

Omdat geactiveerde houtskool volledig onschadelijk is om te gebruiken, (het wordt zelfs verkocht in de supermarkt in de vorm van een tablet) bevat het geen risico’s in vergelijking met andere chemische wittende producten.

Dat gezegd zijnde, bestaan er ook twijfels over de eigenschappen van geactiveerde houtskool. Het kan je tanden beschadigen als je het te vaak gebruikt, daarom raden tandartsen het aan om zeker niet meer dan 1 keer per week te gebruiken.

Dit is hoe je het gebruikt:

 • Plet een tablet geactiveerde houtskool en giet een klein beetje van het poeder in een kop.
 • Gebruik een theelepel om het spul te mengen zodat het een dik mengsel wordt.
 • 3. Poets je tanden zachtjes met het mengsel.

  4. Wacht 3 minuten en spoel daarna je mond.

  Zo simpel is het.
  Dit trucje lijkt te hebben gewerkt voor velen, dus loont het wel de moeite om het zelf ook eens te proberen! Geactiveerde houtskool kan je kopen in elke kruidenierszaak en is niet zo duur.

  Bekijk hieronder een video over hoe je zo’n wittermakende pasta kunt bereiden:

  https://youtu.be/z6fOu4MrxKw

  Deel deze slimme top tip met je vrienden en familie zodat zij ook de witste tanden krijgen in enkele minuten, zonder een fortuin te spenderen aan de tandarts!
  [fblike]