Search
Close this search box.

Tiener slaat een bejaarde in het midden van de straat met enkele vuistslag dood en zegt dan: “Dat verdiende je.”

Keith Maden (59) werd voor dood op straat achtergelaten nadat hij door de 19-jarige Jafar Ali knock-out werd geslagen. De tiener zei hem nog: “Dat verdiende je.”

De laffe tiener lanceerde de brutale aanval nadat Maden had gevraagd of hij even langs mocht om zijn portie friet bij het restaurant af te halen. Ali stond in de deuropening van Dixy’s Chicken uithaalrestaurant in Rochdale in het Verenigd Koninkrijk. Daarop antwoordde de dolgedraaide jongeman: “Waarom zou ik opzouten? Zout jij maar op, ik sta hier als ik dat wil.”

Toen Maden zei dat de jongen een “attitudeprobleem” had, beschuldigde de student hem valselijk dat hij dronken was.

Bewakingscamera’s legden het verschrikkelijke moment vast waarop Ali de oude man een zware klap in het gezicht geeft en op de grond vliegt.

De 86-jarige moeder van Maden, die na het overlijden het huis waar ze samenwoonden moest verlaten, zei tijdens het proces tegen Ali dat ze “alleen elkaar hadden om op te steunen.” In een verklaring zei ze: “De laatste jaren van mijn leven werden getekend tegen zijn onnodig verlies.”

Deze week huilde Ali, ondertussen 20, toen hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4,5 jaar nadat hij eerder schuldig werd bevonden aan doodslag.

Hij ontkende dat hij iets fout had gedaan – hij beweerde dat Maden voor de aanval racistische opmerkingen had gemaakt.

Maden werd door zijn familie omschreven als een “liefdevol, vriendelijk karakter met een geweldig gevoel voor humor.”

In 2016 had hij een beroerte geleden waar hij een spraakgebrek aan overgehouden had. Daarnaast stapte hij moeilijk en kon een van zijn armen niet gebruiken, maar kort voor de tragedie op 28 september van vorig jaar was hij terug met vrienden beginnen uitgaan.

Personeel van de nabijgelegen pub waar Maden twee biertjes had gedronken, omschreef hem als een “beleefde, rustige man die nooit problemen veroorzaakte.” Hij zei dat hij even iets ging eten en met wisselgeld naar de pub zou terugkomen, maar ontmoette Ali op zijn weg.

Ali, die sportpsychologie studeerde aan de Universiteit van Salford, werd op 30 september gearresteerd. Hij zei dat hij van plan was om zichzelf aan te geven, maar dat hij eerst nog het huwelijk van zijn zus wilde bijwonen.