Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tiener met het syndroom van Down wordt gezicht van strandkledingbedrijf

Volgens de CDC leeft een groot deel van de bevolking – ongeveer een op de vier mensen – met een soort handicap. En toch zou je dat niet weten als je naar advertenties kijkt.

Hoewel er de afgelopen jaren is gestreefd naar meer diversiteit in de media, zijn mensen met een handicap nog steeds sterk ondervertegenwoordigd, met name in reclame.

Maar een strandkledingbedrijf helpt dat te veranderen, met een nieuw model dat perfect hun merk vertegenwoordigt – en toevallig ook het syndroom van Down heeft.

De baanbrekende campagne komt van Surf Style, een surfkleding- en souvenirketen, die 16-jarige middelbare school junior Ethan Holt uit St. Petersburg, Florida, inhuurt om voor een ​​aantal van hun producten te modelleren.

Ethan heeft het syndroom van Down, wat hem niet tot het meest typische gezicht van een kledinglijn maakt. Maar de liefde van de tiener voor watersporten en het strand maakt hem een ​​perfecte woordvoerder.

‘Hij houdt van het strand. Hij zit in het Special Olympics paddleboard-team en hij zit in het zwemteam, “vertelde Ethans moeder, Phoy Holt, aan FOX 13. Ethan heeft meerdere gouden medailles gewonnen, zowel op regionaal als op staatsniveau.

“Het voelt goed om op het strand te zijn en een kleurtje te krijgen,” zei Ethan.

https://www.instagram.com/p/B1O3TJqlRKB/?utm_source=ig_embed

De fotoshoot was het resultaat van een samenwerking tussen Surf Style en Help Us Gather (HUG), een non-profitorganisatie die werkt voor mensen met speciale behoeften, die volgens hun site “elk individu een gevoel van inclusie, vertrouwen en vriendschap biedt. ”

“Een op de vier volwassenen heeft een handicap; Er is niet één op de vier marketingcampagnes die dat kenmerkt, “vertelde Robin Lally van HUG aan FOX 13.” Omdat onze vrienden vertegenwoordigd zijn in media en marketing, houdt niet alleen iedereen ervan, ze kunnen ook rolmodellen zijn voor anderen met speciale behoeften, voor hun gezinnen die kunnen opkijken en zeggen: ‘Ik kan modelleren, ik kan een professional zijn, ik kan dingen doen.’

En Surf Style was verheugd om de mogelijkheid te bieden.

“We streven ernaar een sfeer van inclusie in al onze winkels te creëren”, zegt Tara Malinasky, marketingmanager van Surf Style. “We hopen dat dit een voorbeeld is voor andere merken om ook mensen met een handicap bij hun marketinginspanningen te betrekken.”

https://www.instagram.com/p/B1g1cBQlRgf/?utm_source=ig_embed

En Ethan bleek met zijn atletische ervaring en camerabereidheid een perfect model.

“Hij is absoluut die actieve man die je zou verwachten het merk te vertegenwoordigen,” zei Lally, volgens de website van het bedrijf.

“Ik denk dat je kunt zeggen dat het een match made in heaven was”, vertelde Phoy aan Fox News.

De moeder zegt dat Ethan zijn verschil niet in de weg staat van enkele sterrenwensen: “Hij wil een YouTuber zijn; hij wil een beïnvloeder van de sociale media zijn; hij houdt van zingen, dansen en rap; hij gaat van alles in, ‘zei ze tegen Surf Style.

Ze kan zeker “model” aan die lijst toevoegen – het is duidelijk dat Ethan de smaak van bekendheid heeft gekregen: “Mijn vrienden in het zwemteam en een paar meisjes, zelfs mijn coach weet, zeggen dat ik nu een beroemd model ben,” Zei Ethan.

https://www.instagram.com/p/B1W0Jb1nAmi/?utm_source=ig_embed

HUG en Surf Style hopen beide dat de fotoshoot andere merken zal inspireren om een ​​kans te nemen om mensen met een handicap te vertegenwoordigen.

Maar nog belangrijker, Phoy gelooft dat haar zoon andere mensen zoals hij kan inspireren om hun dromen na te streven.

“Hij is een grote invloed en een voorbeeld voor alle kleine jongens die ook Downsyndroom hebben, en ze zien wat hij kan doen en zijn daar erg trots op”, zei ze.