Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tiener die wil droom waarmaken om model te worden, maar zijn lichaam is verbrand voor 95%. Inspirerend!

Waarschuwing: De onderstaande reportage bevat foto’s en beelden die op sommige lezers schokkend zouden kunnen overkomen.

Een tiener die bijna overleed in een huisbrand waarbij 95 procent van zijn lichaam verbrand werd, jaagt nu een modellencarrière na.

Johnny Quinn, die het jarenlang moeilijk had om zichzelf te aanvaarden, wil anderen inspireren om zich goed te voelen over hun unieke littekens. De 18-jarige zei: “Ik voelde me een echt monster en dat ik geen vrienden zou mogen hebben, omdat iedereen bang van me was en ik hen niet verdiende.”

Maar nadat hij leerde om zich te aanvaarden, veranderde er iets. “Ik besefte dat zelfvertrouwen een gewoonte is. Het is geen persoonlijke eigenschap, het is iets waar je aan moet werken.”

“In plaats van elke dag in de spiegel te kijken en iets te zien dat ik haatte, begon ik iets te zien wat ik kon verbeteren en aanvaarden.”

Johnny, die op het ogenblik van het ongeluk amper vier jaar oud was, was in een hok in de tuin aan het spelen toen een kandelaar omgegooid door de familiehond een verwoestende brand veroorzaakte.

Hij werd op het laatste nippertje gered door zijn zus Leah.

De tiener uit Tennessee in de VS, die sindsdien 80 reconstructieve operaties onderging, zei: “Ik was over 95 procent van mijn lichaam verbrand – mijn armen, mijn borst, mijn benen. Uiteraard ook mijn gezicht.”

Tijdens zijn jeugd kwelde Johnny zichzelf met vragen als: “Waarom overleefde ik de brand überhaupt?” en “Waarom stierf ik niet gewoon in de brand?”

Uiteindelijk besefte Johnny, die nu aan de hogeschool studeert, dat hij moest leren zichzelf te aanvaarden voordat zijn gebrek aan zelfvertrouwen hem helemaal zou verwoesten. Hij zei: “Zoveel mensen staren me aan, elke dag, en elke keer wanneer ik buitenkom. Dat raakte me erg.”

Nu werkt Johnny samen met Courageous Faces Foundation om bewustwording te verspreiden over fysieke verschillen en om zijn modellendroom waar te maken.

Johnny zei: “Courageous Faces Foundation laat mijn dromen en passies lijken alsof ze een realiteit zijn. Dingen die ik altijd gewild heb, maken ze haalbaar.”

BEKIJK DE INSPIRERENDE VIDEO HIERONDER EN DEEL DIT MET JE VRIENDEN ALS OOK JIJ DIT ZO’N INSPIRERENDE JONGEMAN VINDT!