Search
Close this search box.

Supermarkt toont prachtig gebaar voor jongen met downsyndroom nadat zij zien dat zijn vader het moeilijk heeft.

Deze kleine jongen werd uitgenodigd achter de kassa van supermarkt Tesco toen de manager van zijn “favoriete winkel” hem zag spelen in een gesloten rij.

David Burke (45) bekent dat shoppen met zijn zoon Jay, die het syndroom van Down heeft, soms best lastig kan zijn.

Maar op 6 oktober werd het hart van de brandweerman verwarmd toen een manager van de supermarkt in Bradford in het Verenigd Koninkrijk een prachtig gebaar toonde.

David had alle moeite van de wereld om Jay weg te lokken van een gesloten kassa nadat hij beslist had dat hij die dag voor de winkel wilde werken. Toen manager James het tafereel zag, opende hij de kassa en hielp Jay met het scannen van de boodschappen van papa.

David prees het personeel van de winkel om hun geduld en medeleven om van een uitdagend moment een prachtige herinnering te maken.

Hij zei:

“Ik probeerde hem van de kassa weg te krijgen, maar Jay besloot dat hij die dag voor Tesco wilde werken. Ik had het echt lastig, maar verrassend genoeg kwam de manager, James, erbij en opende de kassa voor hem.”

“Hij voelde zich als een werknemer en het verwarmde mijn hart om te zien hoe geconcentreerd hij was en hoe zeer hij zich amuseerde.”

“We noemen hem de ultieme ijsbreker want hij stapt op iedereen toe, dus het personeel kent hem al wel – maar James hadden we nooit eerder ontmoet. Winkelen met een kind met speciale noden kan soms erg moeilijk zijn. Zien dat mensen dat erkennen en je helpen neemt de druk weg van het idee dat anderen je als ouder veroordelen.”