Zoek
Sluit dit zoekvak.

Studie bevestigt dat mannen met baarden aantrekkelijker zijn voor vrouwen.

Jongens, berg dat scheerapparaat op en stap weg voor de spiegel. Daar zullen jullie me later nog voor bedanken.

Net wanneer je denkt dat baarden weer uit de mode zullen zijn, komt het volgende bericht binnen: “Ze zijn nog altijd cool en dat zal altijd zo blijven. Iedereen houdt van baarden.” Maar nu bewijst ook een wetenschappelijke studie dat gezichtsbeharing aantrekkelijker is voor vrouwen, en wie weet het beter dan de wetenschap?

Een studie gepubliceerd in het Journal of Evolutionary Biology bracht aan het licht dat mannen met baarden universeel aantrekkelijker zijn voor vrouwen.

8.520 vrouwen werden gevraagd om mannen te waarderen, zowel met als zonder gezichtsbeharing, op een schaal van “relatie levensduur.”

Raad eens hoeveel vrouwen voor baarden kozen?

Allemaal! Alle 8.520 vrouwen verkozen ongeschoren mannen. Zo’n succesratio hebben we niet meer gezien sinds de laatste keer dat ik op Tinder inlogde.

Het onderzoek toonde aan dat mannen met baarden gezien worden als volwassener en betere lange termijn partners – wat iets is waarmee mijn ex het wellicht niet eens is.

Voor alle mannen is een citaat uit het onderzoek misschien iets om op de achterkant van een kaartje met je telefoonnummer te schrijven:

“Onze bevindingen suggereren dat baarden wellicht aantrekkelijker zijn wanneer het aankomt op de beoordeling van lange termijnrelaties als een teken van intra-seksuele excellentie en het potentieel om vrouwen directe voordelen op te leveren.”
[fblike]