Search
Close this search box.

Studenten kopen een tweedehands bank – dan vinden ze het geheim van een weduwe in een armleuning

Toen deze studenten een tweedehands bank kochten, hadden ze nog geen enkel idee wat ze erin zouden vinden.

Overal op de wereld zijn kleine verborgen schatten en veel daarvan kunnen op veilingen en vlooienmarkten gevonden worden. Er zijn talloze voorbeelden van mensen die erachter kwamen dat hun aankoop meer waard was, dan ze ervoor betaalden. Deze studenten horen inmiddels bij deze groep.

De drie studenten Reese, Cally en Lara zijn kamergenoten en kochten een oude bank bij het Leger des Heils voor ongeveer 20 euro. De bank rook een beetje raar en was behoorlijk afgeleefd, maar voor die prijs was de bank perfect, zo dachten de vrienden, schrijft Daily Mail.

Maar ze hadden nauwelijks gebruik gemaakt van de bank toen ze iets in de armleuning vonden.

Enveloppen verstopt in de bank
De kamergenoten waren een film aan het kijken toen ze merkten dat de armleuning een beetje vreemd aanvoelde. De vrienden realiseerden zich dat er iets verstopt was en besloten de bank open te maken.

Geen van hun had ooit verwacht wat ze daar vonden. In de armleuning was een envelop met zo’n 700 dollar (ongeveer 600 euro).

Iets zei ze dat er meer te vinden zou zijn. Na een nauwkeurige zoektocht vonden ze nog meer enveloppen.

Het totaalbedrag? Meer dan 35.000 euro!

Kan je je de schok en blijdschap voorstellen toen ze realiseerden dat ze bijna letterlijk op een goudmijn zaten?

Maar in alle opwinding zag een van hen dat één van de enveloppen aan iemand geadresseerd was. Het drietal besefte zich dat al het geld een rechtmatige eigenaar had – en besloten dat ze die zouden vinden.

De zoektocht naar de rechtmatige eigenaar
De vrienden zochten naar de vrouw wiens naam op de enveloppe stond geschreven. Nadat ze eindelijk was gevonden, deelde de oudere vrouw het unieke verhaal achter het geld in de bank.

Ze vertelde de studenten dat het geld afkomstig was van haar zieke echtgenoot, die haar, voordat hij overleed, veel contant geld had gegeven voor als hij niet meer voor haar kon zorgen.

De vrouw gaf aan dat het geld bijna 30 jaar in de bank lag, totdat ze een rugoperatie moest ondergaan en verschillende maanden in een ziekenhuis moest doorbrengen. Dokters raden haar kinderen aan om de bank te vervangen, om te helpen met haar herstellende rug. Zo kwam de bank terecht bij het Leger des Heils.

Maar dankzij deze drie goudeerlijke studenten is gelukkig het geld terug bij de rechtmatige eigenaar.

De oudere vrouw gaf elk van hen 250 euro als beloning. Luister naar het drietal in het onderstaande filmpje en deel dit ongelooflijke verhaal met jouw vrienden!
[fblike]