Search
Close this search box.

Studente die tiener dronken doodreed, pleegde zelfmoord in gevangenis nadat ze “naakt moest dansen voor personeel”.

Een universiteitsstudente uit het Verenigd Koninkrijk beroofde zich in de gevangenis van het leven omdat ze “gepest en geterroriseerd” werd door andere gevangenen.

Katie Allan (21) zat een gevangenisstraf uit omdat ze Michael Keenan (15) in het midden van de weg bloedend en bewusteloos had achtergelaten nadat ze hem dronken aangereden had. Maar hoewel de tiener, die volledig herstelde, en zijn familie de rechter vroeg om haar geen gevangenisstraf te geven, werd ze veroordeeld tot twee jaar gevangenis.

In de gevangenis van Falkirk werd het leven van Katie echter zuur gemaakt door medegevangenen – en begon haar haar uit te vallen van de stress.

Als onderdeel van een “trainingsprocedure” in de gevangenis werd ze eveneens gedwongen om naakt te paraderen voor het personeel.

Na haar overlijden in juni, na vijf maanden gevangenis, omschreef een vriend haar als een “schaap in een wolvenhok.”

Ze was vooral bang van een bepaalde pestkop, die haar dwong om haar tabak af te geven.

Een vriend zei: “Ze werd gepest. Dat en de omgeving van de gevangenis hebben rechtstreeks geleid tot haar zelfmoord. Ze had daar gewoon nooit mogen zijn.”

Uiteindelijk werd Katie wegens het pesten zelfs overgeplaatst naar een andere gevangenis, maar de terreur bleef duren. Nadat ze 21 werd, werd ze overgeplaatst naar een afdeling waar voornamelijk junkies zaten.

De ouders van Katie, Linda en Stuart, eisen nu gerechtigheid voor hun dochter.

Hoewel ze helemaal aanvaarden dat hun dochter een ernstig misdrijf beging en het verdiende om gestraft te worden, hebben ze ernstige vragen over de manier waarop haar rechtszaak behandeld werd.

Ze zijn furieus dat sheriff David Pender de rechtbank vertelde dat het onmogelijk was om haar geen gevangenisstraf op te leggen.

De ouders verwijzen naar andere zaken waarin de dader geen gevangenisstraf kreeg.

“Tijdens mijn laatste bezoek met haar broer, wisten we dat er iets fout was. Ze zag er uitgeput uit en had niet geslapen omdat ze geterroriseerd en gepest werd.”

Linda en Stuart worden overigens gesteund door de ouders van het slachtoffer en de rector van de Universiteit van Glasgow.

WAT VIND JIJ HIERVAN? HAD DE RECHTER HIER MILDER MOETEN ZIJN? LAAT VAN JE HOREN IN DE REACTIES EN DEEL DIT BERICHT MET IEDEREEN DIE JE KENT!