Search
Close this search box.

Straalbezopen Nederlanders zorgen voor heibel in Mallorca en gooien tafel van 4e verdieping op auto.

De Mallorcanen zijn het beu: dronken toeristen – vooral jongeren – die de grenzen van het fatsoen compleet overschrijden. Recent moest de politie van Mallorca drie Nederlanders arresteren nadat ze een tafel uit het raam van hun hotel hadden gegooid en daarmee schade aanrichtten aan een geparkeerde auto.

De eilandbewoners plaatsten een duidelijke boodschap op Facebook: “Dit soort toeristen willen we niet langer op ons eiland.”

De daders zijn volgens de plaatselijke media Sam P., Ramon O. en Ivo G. – allen 21 jaar oud. De drie jongeren werden vrijdagochtend omstreeks 3u30 aangehouden in hotel Leblon in Palma. De receptionist had de politie gebeld omdat de jongeren uit het raam van de vierde verdieping een tafel naar beneden hadden gegooid.

De politie arresteerde het drietal omdat ze geen vaste woon- of verblijfplaats hebben op het eiland en hun rechtszaak niet mogen ontlopen.

De eigenares van de auto was begrijpelijk erg gechoqueerd door het gedrag van de Nederlandse jongeren. Op Facebook doet Miryam Sampol Rodriguez het relaas: “Dit is mijn nieuwe auto, netjes geparkeerd in Arenal, en zo vond ik hem vanmorgen.”

Sampol Rodriguez: “De schuldigen zijn toeristen die het nodig vonden om hotelmeubilair naar beneden te gooien, grappig toch maar niet helemaal. Dit is het soort toerisme dat we hier over de vloer krijgen! Ongeschoolde mensen die denken dat alles kan en er zelf ook van af springen (balconing) en die geen enkel respect tonen voor de mensen die hier wonen.”

Maar het wordt nog ranziger. Rodriguez geeft aan dat de jongeren zonder te kijken de straat op lopen en in het midden van de straat blijven staan. “Je moet ook voorzichtig zijn als je ze een klap geeft want ze zijn vies, staan midden op de dag naakt op balkons om ons hun edele delen te laten zien en behandelen ons alsof we hun slaven zijn. We moeten hen bovendien dankbaar zijn omdat we zouden verhongeren als ze geen all-inclusive polsbandjes hadden.”

Tot slot doet de geschokte vrouw nog een oproep aan de bevolking van Mallorca: “Is dit het toerisme dat we willen? Omdat ik denk dat de Mallorcanen dit niet willen, vraag ik jullie: DEEL dit zodat bekend wordt wat wij allemaal moeten doorstaan voor iets waar slechts enkelen rijk van worden. Zodat ze zien dat wij dit soort toerisme niet willen op ons eiland.”

Wat vind jij van het gedrag van deze jongeren en de reactie van de vrouw? Laat van je horen in de reacties op Facebook en DEEL de boodschap van deze vrouw met iedereen die je kent!
[fblike]