Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stier doodsbang terwijl zijn hoorns tijdens een Spaans festival in brand worden gestoken.

Waarschuwing: De onderstaande video is niet geschikt voor gevoelige kijkers. De video werd vrijgegeven door AnimalNaturalis, een dierenwelzijnsorganisatie, en PACMA, een Spaanse politieke partij, die ijveren voor betere dierenwelzijnswetten in Spanje.

Schokkende beelden tonen het moment waarop een stier tijdens een Spaans festival werd vastgebonden en in brand gestoken.

AnimalNaturals en de politieke partij PACMA deelden de beelden van het “Vuur Stier” evenement dat deel uitmaakt van het Toro Jubilo festival in het Spaanse dorpje Medinaceli. Het “wrede” festival vindt jaarlijks plaats en trekt doorgaans zo’n 1.500 feestvierders aan. Het wordt jaarlijks georganiseerd tijdens het tweede weekend van november.

Normaal is fotograferen en filmen strikt verboden tijdens het evenement, maar de organisatie zegt dat ze het brutale evenement toch konden filmen.

De stier wordt omringd door zo’n 20 mannen die het doodsbange dier met brute kracht vangen en vastmaken aan een vaste structuur. Daarna zien we hoe de doodsbange stier in de zelfgemaakte ring in het rond rent in een poging om het vuur te doven. Volgens de organisatie kan dit urenlang duren.

Een woordvoerder van de groep zei: “Het El Toro Jubilo van Medinaceli is een van de vreselijkste populaire festivals die in ons land bestaan. Maar in verschillende regio’s van Spanje worden er elk jaar nog 3.000 stieren in brand gestoken en het maakt deel uit van de missie van AnimalNaturalis om een einde te maken aan alle festivals waarbij dieren mishandeld worden.”

VIND OOK JIJ DAT DIT PER DIRECT VERBODEN ZOU MOETEN WORDEN? DIT IS TOCH ECHT NIET MEER VAN ONZE TIJD! DEEL DIT BERICHT OM MENSEN BEWUST TE MAKEN VAN DEZE BARBAARSE PRAKTIJKEN EN ONNODIGE DIERENLEED.

Waarschuwing: De onderstaande video bevat heftige beelden niet geschikt voor gevoelige kijkers.