Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stier breekt poten bij stierenloop terwijl hij uit zijn kooi wordt gelaten

Dit is het moment waarop een gigantische stier zich over de grond voortsleept nadat hij zijn poten brak tijdens een festival in Spanje.

De beelden werden gemaakt in het dorpje Mejorada del Campo in de buurt van de Spaanse hoofdstad Madrid en werd gedeeld door de Dierenpartij tegen de Mishandeling van Dieren.

In de video zien we hoe een stier uit zijn transportkooi wordt gelaten om gebruikt te worden in een stierenloopevenement in het dorp. De stier springt uit de kooi en breekt zijn poten door de impact op de betonnen ondergrond.

Het dier sleept zichzelf vervolgens voort over de grond door gebruik te maken van zijn voorste poten omdat zijn achterste poten compleet verlamd zijn.

Verslagen suggereren dat de verantwoordelijken de ramp te hoog van de grond geplaatst hadden. De dierenwelzijnsorganisatie rapporteerden het incident aan de overheid en deden aangifte van dierenmishandeling. Ze vroegen sociale mediagebruikers om een petitie te ondertekenen voor strengere dierenwelzijnswetten in Spanje.

De video werd meer dan 334.000 keer bekeken en zette heel wat kwaad bloed. Het is onduidelijk of de zaak ondertussen onderzocht wordt, en het is evenmin duidelijk of de stier moest ingeslapen worden.

Waarschuwing: De onderstaande video bevat schokkende beelden en is niet geschikt voor gevoelige kijkers.

 

https://www.facebook.com/PartidoAnimalista.PACMA/videos/349829349096412/