Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stewardess wordt doodziek tijdens vlucht – dan doet piloot iets wat haar leven redt

15 jaar lang leed Jennifer Stansel, een stewardess op vliegtuigen, aan nierproblemen. Later werd ze gediagnosticeerd met lupus, een auto-immune ontstekingsziekte waarbij het immuunsysteem het lichaam aanvalt.

Tijdens een vlucht afgelopen maart, zakte ze plots in elkaar. Ze had de symptomen namelijk veel te lang genegeerd

Jennifer kon niet verder werken, en toen ze naar het ziekenhuis werd gebracht na de landing, kreeg ze te horen dat het noodzakelijk was dat ze zo snel mogelijk een nieuwe nier kreeg.

Jennifer werd dan op de lijst voor orgaandonoren gezet, maar haar situatie was zo precair dat ze vrienden en familie om hulp vroeg.

Toen hielp Kapitein Jodi Harskamp, de piloot die het vliegtuig bestuurde toen Jennifer in elkaar zakte. Ze stelde haar voor om haar eigen nier te doneren. De twee vrouwen werden daarop meteen vriendinnen en enkele jaren later, toen Jodi’s huis afbrandde, hielp Jennifer haar in ruil. Sindsdien zijn de twee beste vriendinnen.

Ze onderging verschillende tests om te zien of Jodi’s nier geschikt genoeg was voor Jennifer. En gelukkig, dat was het ook.

De vrouwen gingen naar Seattle, waar een vijf uur durende operatie werd gedaan.

Jennifers ziekte werd ernstiger en ernstiger en haar nieren functioneerden slechts voor 6 procent.

Ondanks Jodi’s grote inspanningen, keek de pilote vol positivisme naar de hele zaak:

“Ja, ik heb een nier verloren. Maar zij kan blijven leven, dat is best een mooie overeenkomst, niet?” vertelde ze aan Fox19.

Wat een geluk dat Jennifer zo’n prachtige collega heeft die bereid was haar te helpen. Dit was op leven of dood. Was het niet voor Jodi, dan was ze er misschien niet meer.

Deel dit aub als je dit succesverhaal wilt delen met al je vrienden. Soms verliezen we de hoop in de mensheid, maar verhalen zoals deze geven ons opnieuw hoop.

Zou jij hetzelfde doen? Laat het ons weten in de comments.
[fblike]