Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stervende vrouw neemt na 25 jaar afscheid van haar papegaai. De reactie van de papegaai is ontroerend.

We hebben al ontelbare keren gezien dat dieren de vaardigheid hebben om geluk en verdriet, en andere emoties te ervaren. De onderstaande video bewijst dat dit ook het geval is voor vogels. Sinbad, een Afrikaanse grijze papegaai, bleef tot de laatste dagen van haar leven aan haar zijde.

De twee waren al 25 jaar de beste vrienden en nu was voor deze prachtige vogel het ogenblik aangebroken om afscheid te nemen van zijn beste vriend met wie hij heel zijn leven doorbracht. Papegaaien staan erom bekend erg emotionele wezens te zijn en Sinbad beseft maar al te goed dat hij zijn baasje zal verliezen. Afrikaanse grijze papegaaien staan erom bekend dat ze de emoties en de gelaatsuitdrukkingen van mensen kunnen lezen en gemakkelijk aanvoelen wanneer er iets aan de hand is.

Vermoed wordt dat de vogels de mentale en emotionele capaciteit van een vijfjarig kind hebben. Daarmee zijn ze nog slimmer dan honden en beslist een van de slimste huisdieren ter wereld. Wetenschappers geloven dat ze verveling, geluk, liefde, eenzaamheid, jaloezie, depressie, woede en zelfs medeleven kunnen voelen.

Sinbad praat doorgaans erg veel, maar het enige wat hij nu wil is stilletjes naast het ziekenhuisbed van zijn baasje zitten. De dochter van de eigenares filmde het ongelofelijke moment waarop haar moeder fluistert: “Ik hou van jou.” De video werd duizenden keren gedeeld en je zult meteen begrijpen waarom.