Zoek
Sluit dit zoekvak.

Social media-ster wordt amateur-brandweerman en redt baby kangoeroe van de dood

De Australische sociale media-ster en amateurbrandweerman Sam McGlone heeft een video uitgebracht waarin hij een babykangoeroe redt.

Men denkt dat ongeveer een half miljard dieren zijn gedood door de oncontroleerbare branden die momenteel door het land woeden, die worden gevoed door extreme temperaturen en een gebrek aan regenval.

Maar filmmaker Sam McGlone registreerde een sprankje hoop toen hij de babykangoeroe redde en een beroep deed op zijn duizenden volgelingen om alles te doen wat ze konden om de huidige crisis te helpen.

Het gestrande dier leek eerst doodsbang toen Sam hem uit de verkoolde grond pakt en hem zachtjes in zijn hand houdt.

https://www.instagram.com/p/B61OU9_hKI1/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Sam plaatste de video op Instagram en nam het speciale moment op dat plaatsvond in Braidwood, New South Wales.

“Ik heb een baby Joey in het vuur gevonden,” vertelt hij zijn 100.000 plus Instagram volgers.

“Oké iedereen, ontmoet mijn kleine baby. Heeft hem vandaag uit het vuur gered. We hebben je maatje, maak je geen zorgen, ik heb je nu. ”

https://www.instagram.com/p/B69SYmVBTHH/?utm_source=ig_embed

Hij wikkelt het dier vervolgens in een deken en geeft hem water uit de deksel van een plastic fles.

In een later Instagram-bericht kondigde Sam aan dat hij een GoFundMe-pagina is gestart om de inheemse dieren van Australië te helpen, die het doel van $ 7.000 in slechts één dag al heeft overschreden.

Hij zei dat het geld naar een lokale dieren reddingsgroep gaat die hun eigen middelen gebruikt en de klok rond werkt om zoveel mogelijk dieren te redden.

“Ze zijn zojuist getroffen door een massieve bosbrand en nu zijn er overal gewonde dieren,” zei hij, volgens de krant Metro.

“Ze moeten ze voeden; ze krijgen geen sponsors en we hebben zoveel gewonde dieren. ”

Er zijn zoveel mensen die hun leven riskeren om de mensen en dieren in het wild in Australië te helpen. Hulde voor deze helden en heldinnen!