Zoek
Sluit dit zoekvak.

Slimme studente overlijdt in Zuid-Afrika door bende die haar aanrand en slaat met een steen.

In Zuid-Afrika is het proces begonnen tegen de verdachten van de kidnapping, aanranding en moord op een 21-jarige studente.

De rechtbank hoorde hoe een briljante studente werd ontvoerd, in bende aangerand en vervolgens vermoord werd nadat ze een vriend een lift wilde geven om te verhinderen dat zijn skateboard gestolen zou worden.

Hannah Cornelis (21) stopte op 22 maart rond middernacht bij de flat van collega-student Cheslin Marsh (22) toen ze bestormd werden door vier mannen. Ze drukten door het open raampje een schroevendraaier op de borst van Hannah en openden de passagiersdeur en plaatsten een mes op de rug van Marsh terwijl ze ermee dreigden om hem te vermoorden.

Marsh werd beroofd van zijn geld en telefoon en opgesloten in de koffer van de auto. Dan reden de vier mannen naar een drugdealer om drugs te kopen en rookten crystal meth.

Hannah, die de dochter is van een magistraat, zat op de achterbank tussen twee van de vier mannen. Daarna reden ze naar een wijngaard in Stellenbosch in de buurt van Kaapstad, waar ze Marsh in de bosjes sleepten.

Drie mannen legden zijn hoofd op een rotsblok en begonnen hem te slaan met bakstenen tot ze dachten dat hij dood was en lieten zijn bebloed lichaam gewoon achter.

Die namiddag kwam Marsh weer bij bewustzijn en strompelde naar een nabijgelegen huis om alarm te slaan over Hannah. Op dat moment wist hij nog niet dat het levenloze lichaam van Hannah eerder die dag enkele kilometers verderop gevonden werd en dat er een grootschalige klopjacht gehouden werd op de daders.

Ze werd in de bosjes gesleept en verkracht door drie van de mannen. Vervolgens werd haar schedel verpletterd met een grote steen en werd ze in de hals gestoken.

Vier mannen genaamd Vernon Witbooi (33), Geraldo Parsons (27), Nashville Julius (29) en Eben Van Nieberk (28) staan terecht voor aanklachten van moord, ontvoering, overval en aanranding.

Tijdens zijn getuigenis barstte Cheslin Marsh verschillende keren in tranen uit toen hij vertelde over de kidnapping en in de koffer van de auto werd opgesloten.

Marsh was zo getraumatiseerd door de feiten dat hij zijn studies opgaf en blijvend doof is aan een oor.

Een van de mannen ging de dag na zijn arrestatie tot bekentenissen over en zei dat ze “de stad zouden ingaan om te zien wat ze konden krijgen.”

Drie verdachten werden gearresteerd na een politieachtervolging. De vierde verdachte kon later aangehouden worden. Hieronder kan je een video van de achtervolging bekijken.