Search
Close this search box.

Sint-bernardshond heeft er veel spijt van dat hij vriendjes probeerde te worden met een stekelvarken.

Kijk diep in de droevige ogen van Ruckus de sint-bernardshond en je zult een hond zien die weet dat hij een vergissing beging.

En helaas voor Ruckus zijn sommige vergissingen al pijnlijker en beschamend dan andere. Maar om het positief te bekijken, heeft hij hopelijk ook een belangrijke les geleerd – rotzooi niet met stekelvarkens.

Dat is precies wat de hond deed en waardoor hij achterbleef met een gezicht vol stekels. De arme stakker moest behandeld worden in een lokaal dierenasiel in New York.

De enige manier waarop hij behandeld kon worden in de Lollypop Farm, was door elke stekel een voor een te verwijderen. Maar ondanks het feit dat Ruckus heel wat pijn leed, is hij ondertussen weer helemaal genezen.

Een woordvoerder van het asiel zei: “Ruckus werd overgedragen aan Lollypop Farm zodat hij behandeld kon worden voor de stekels die in zijn gezicht en in zijn mond zaten. Zijn vorige eigenaars zeiden dat hij een onfortuinlijke voorgeschiedenis had van altijd achter stekelvarkens aan te rennen.”

“Ons dierenartsenteam werkte snel en voorzichtig om alle stekels uit het gezicht en de mond van Ruckus te verwijderen.”

“Stekelvarkens hebben tot 30.000 stekels tot hun beschikking, en die zullen ze in het gezicht lanceren of in wat ze beschouwen als een potentiële aanvaller, zelfs wanneer het een hond is die gewoon nieuwsgierig en niet agressief is.”