Zoek
Sluit dit zoekvak.

Simon is sceptisch over het optreden van dit 18-jarig meisje, maar kijk als ze begint met zingen.

Voor de hele wereld optreden, is makkelijker gezegd dan gedaan. Vooral als het een nummer is dat iedereen kent en veel van houdt. Maar voor deze tiener was dit geen probleem.

De 18-jarige Lucie Jones uit Wales trad op in X Factor met een schijnbaar onmogelijke missie: een nummer van Whitney Houston zingen, en niet zomaar een nummer. Namelijk: I Will Always Love You.

Terwijl ze het podium oploopt en vertelt dat ze het nummer van Whitney Houston gaat zingen, fronzen de juryleden de wenkbrauwen. Whitney Houston staat bekend om haar moeilijke liedjes en complexe zang, en de meerderheid van alle zangers kan haar liedjes geen recht doen. Zou deze tiener het wel lukken?

Het nummer werd geschreven en voor het eerst gezongen door Dolly Parton. Whitney Houston coverde het nummer voor de film Bodyguard. Het zou een van de best verkochte singels wereldwijd aller tijden worden.

Ondanks Whitney’s tragische overlijden, zal het meesterwerk altijd voortleven. In menig talentenshow doet het zijn verschijning. Toch zijn er maar weinig mensen die het zo memorabel kunnen brengen als dit 18-jarige meisje.

De jury, met de strenge Simon Cowell aan de leiding, maakte zich in het begin zorgen. Maar Lucie laat zich niet afschrikken. En gelijk heeft ze! Zodra ze begint te zingen verwijdt alle scepsis als sneeuw voor de zon.

Zie de onderstaande clip en je zult begrijpen waarom ze zo’n geweldig talent is!