Search
Close this search box.

Siamese tweeling geboren met hoofd aan elkaar gegroeid – zie hoe ze er twee jaar na de scheiding uit zien

Siamese tweelingen zijn een uiterst zeldzaam fenomeen.. Gevallen waarbij een tweeling geboren wordt, komen slechts een keer voor in elke 200.000 geboorten.

Het is tragisch, omdat de kansen op overleven van de Siamese tweeling erg laag zijn. Maar liefst 50% is doodgeboren, terwijl slechts 25% zal overleven nadat ze zijn afgeleverd.

Erin en Abby Delany werden geboren in de zomer van 2016, samengevoegd in een extreem moeilijke positie. De baby’s waren op de top van hun hoofd vergroeid, waardoor elke scheiding een uiterst gecompliceerde aangelegenheid was.

Door ze samengevoegd te houden, zouden ze hun leven natuurlijk min of meer onmogelijk hebben gemaakt. Helaas was de operatie die nodig was om ze los te maken, beladen met risico’s die een of beide levens hadden kunnen opeisen.

Uiteindelijk was het Philadelphia Children’s Hospital belast met het uitvoeren van een van de ingewikkeldste operaties in de geschiedenis van het ziekenhuis.

Het kostte een heel team van chirurgen en specialisten 11 uur nauwkeurig knippen en zorgvuldig werk om overmatig bloeden en verdere complicaties te voorkomen. Echter, met uiterste voorzichtigheid en genialiteit van alle betrokkenen, werden de meisjes met succes van elkaar gescheiden.

“Het zijn zulke gelukkige kleine meisjes, gezien wat ze hebben meegemaakt,” legde hun moeder, Heather Delaney, uit.

Vijf maanden na de operatie mochten de tweeling naar huis. Daar konden ze hun normale leven beginnen, groeien en communiceren met hun ouders in het comfort van hun eigen slaapkamers.

Volgens Heather ontwikkelen beide meisjes zich goed.

“Ze zijn niet bang voor mensen,” zei ze. “Het is geweldig om te zien hoe dapper ze zijn geweest tijdens dit alles.”

Tijdens de eerste periode van hun leven moesten de tweelingen zich aanpassen aan het feit dat ze met elkaar verbonden waren. Het was onmogelijk voor iemand om iets te doen zonder dat de ander werd beïnvloed.

Nu kan Erin gaan zitten en Abby heeft geleerd te rollen. Het is een lange weg geweest tot nu toe, maar de tweeling is sterk. Ze hebben nu immers een nieuwe kans op het leven!

Vanzelfsprekend was niets van dit alles mogelijk zonder het geweldige werk van de artsen in het ziekenhuis en de steun van de wonderbaarlijke ouders van de tweeling. Deel dit verhaal om hun ongelooflijke verhaal anderen te laten inspireren!
[fblike]