Search
Close this search box.

School wijst ouders op “onbeleefde” gedrag. Nu kookt het internet van woede door de woorden van de leraar.

De meeste ouders die hele jonge kinderen hebben weten dat hun kind afzetten en later terug ophalen soms moeilijk kan verlopen. Ochtenden vol stress en nukkige kinderen die liever thuis blijven bij hun mama of papa raakt ouders recht in hun hart.

Nee, moeder of vader zijn is geen makkelijke opdracht, maar elke seconde is de moeite waard.

Het is bijna twee jaar geleden dat Juliana Farris Mazurkewicz haar dochtertje ging ophalen in de kinderopvang in de Amerikaanse staat Texas. Op de deur hing een briefje…

Het briefje aan de ingang van de kinderopvang was niet zomaar een briefje. Het was geen oproep om extra warme kledij mee te brengen of een extra lunch klaar te maken voor een schoolreisje. Nee, deze boodschap was vrij persoonlijk en eiste een gedragswijziging bij de ouders.

Sommige ouders waren boos toen ze het lazen, maar Juliana ging akkoord met elk woord. Ze besloot een foto te nemen van het briefje en plaatste het op Facebook.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10212453094548205&set=p.10212453094548205&type=3

Maar Juliana had geen flauw idee dat meer dan een miljoen mensen zouden reageren op haar foto in slechts enkele dagen tijd.

Het bleek namelijk dat iedereen er een mening over had.

DIT IS WAT ER OP DE BRIEF STOND:
“Je komt je kind ophalen!

STOP JE GSM WEG!!!!

Je kind is dolblij om je te zien! Ben jij blij om je kind te zien??
We hebben gezien hoe kinderen hun werkjes willen tonen aan hun ouders maar die zijn aan het telefoneren.

We hebben een kind horen zeggen “Mama, mama, mama,…” en de ouder spendeert meer tijd aan hun gsm dan aan hun eigen kind.

Het is verontrustend.

Stop die GSM weg!”

Maar Juliana was daarentegen helemaal niet boos. Zij begreep de bezorgdheid van het personeel van het kinderdagverblijf helemaal. Bovendien besefte ze zelfs dat ook zij haar gsm in de hand had toen ze de boodschap las.

DIT IS WAT JULIANA ZEI IN EEN INTERVIEW MET CNN:
“Ik was een beetje in shock, maar ik voelde geen enkele negativiteit tegenover het kinderdagverblijf. Ik weet dat de medewerkers het beste voor hebben met onze kinderen, zelfs tot het punt waarop ze de ouders zouden beledigen.”

Andere ouders vonden dan weer dat het kinderdagverblijf geen opmerkingen zou mogen maken over het gsm-gebruik van ouders. Misschien zijn ze aan het werk of met iets anders belangrijk bezig. Een noodgeval, misschien.

Of het nu goed of fout was om een dergelijke opmerking te hangen aan de ingang van het kinderdagverblijf, denk ik dat de meeste ouders wel akkoord zouden gaan om minder tijd aan hun gsm te spenderen.

Natuurlijk zou niemand klagen wanneer iemand zijn gsm gebruikt voor een noodgeval, maar ik kan moeilijk geloven dat een ouder een noodgeval heeft wanneer ze hun kind komen ophalen.

https://www.facebook.com/julianamaszurkewicz/posts/10212659088217918

Of je nu bij je kinderen, vrienden, of familie bent, denk twee keer na vooraleer je je gsm bovenhaalt. Je hoeft er geen 24 uur per dag naar te kijken.

Deel dit artikel met je vrienden op Facebook als je ook vindt dat we beter wat meer in het heden zouden moeten leven in plaats van op onze gsm’s, tablets of computers!