Zoek
Sluit dit zoekvak.

School voert “billenkoek” opnieuw in om kinderen te disciplineren.

Hoe zou jij je voelen wanneer de school van je kind toestemming zou vragen om je kind billenkoek te mogen geven als ze zich misdragen? Het is nog niet eens zo lang geleden dat het slaan met een lat op de knokels een normale praktijk was, maar nu probeert een school dat soort dingen terug in te voeren.

De Georgia School for Innovation and the Classics veranderde onlangs hun beleid om lijfstraffen terug in te voeren, omdat ze “discipline heel ernstig nemen.”
Uiteraard zullen ze dit soort straffen niet toepassen zonder toestemming van de ouders, maar het feit dat ze het terug willen toepassen doet de gemoederen hoog oplopen.

Jody Boulineau, de directeur van de school, zei tijdens een interview dat deze vorm van bestraffing gewoon een manier is om de school meer opties te geven en niet verplicht is. Het staat de ouders dus vrij om al of niet in te stemmen met dit soort bestraffingen.

https://www.facebook.com/LauraWRDW/photos/a.1530296907184716/1993989330815469/?type=3

Tot dusver zouden twee derde van de ouders die hun antwoord al toestuurden hun toestemming geweigerd hebben. Maar dat betekent ook dat een aanzienlijk deel van de ouders het wel eens is met deze lijfstraffen.

“Er was een tijd dat lijfstraffen een beetje de norm waren op school en toen had je gewoon minder problemen”, zei Boulineau nog.
Wat vind jij van het initiatief van deze school? Laat van je horen in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht om de discussie te voeren!
[fblike]