Zoek
Sluit dit zoekvak.

Schokkende foto’s tonen dieren die plastic vreten en gewurgd worden door visnetten als krachtige waarschuwing.

Een krab die een wattenstaafje eet, een babyzeehond die door een net gewurgd wordt en een schildpad die op een plastic bekertje knauwt, zijn slechts enkele van de foto’s gecreëerd door Paulo de Oliveira.

De 64-jarige uit Portugal combineerde verschillende beelden om deze schokkende foto’s te maken als waarschuwing voor de gevolgen van vervuiling in onze oceanen.

De voormalige marketingmanager, professionele duiker en fotograaf zei: “Ik maakte deze foto’s om de hoeveelheid plastic afval in onze oceanen te tonen.”

“Ik wilde mensen de omvang van deze aanval op ons milieu doen begrijpen en de gevolgen voor de voedselketen in onze oceanen. Het is een thema dat sterke beelden nodig heeft die niet meteen in de natuur gemaakt kunnen worden. Niets op de foto’s is echter een onrealistische fantasie. Dit gebeurt elke dag wel ergens in onze oceanen.”

“In het algemeen reageren mensen goed op foto’s, zelfs al weten ze dat ze niet echt in de natuur gefotografeerd werden. Omdat ik in de marketing actief was, zie ik deze techniek als een instrument om mijn creativiteit uit te drukken. Ik hoop dat het nuttig is en mensen doet nadenken over de realiteit die gaande is.”


[fblike]