Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sara, een 16-jarig meisje, klaagde over haar menstruatie – de volgende dag wordt ze dood teruggevonden

De in Canada geboren Sara Manitoski, 16 jaar oud, stierf vorig jaar op een schoolreisje naar Vancouver. De oorzaak van haar totaal onverwachte en brutale dood werd veroorzaakt door toxische tampons.

Het begon toen Sara klaagde dat ze buikpijn had vanwege haar menstruatie. Ze nam echter nog steeds deel aan de activiteiten op die dag tijdens de schoolreis, zo meldt de Vancouver Sun.

Tijdens het avondeten at ze niet veel, en ging die avond vroeg gaan slapen. Ze ging ongeveer om 10 uur naar bed in een van de slaapkamers.

Sara viel in slaap in het bed, maar werd nooit meer wakker.

’s Morgens gingen haar metgezellen lunchen en Sara lag nog steeds in bed, maar toen ze terugkwamen, merkten ze dat ze ondanks dat haar alarm afging, nog steeds niet was opgestaan.

Zowel de medewerkers als gezondheid personeel hebben dan cardio-pulmonaire reanimatie uitgevoerd, maar helaas was het te laat. Op zestienjarige leeftijd was het tienermeisje overleden.

Volgens het doktersverslag stierf Sara vanwege het toxischeshocksyndroom geassocieerd met tampons, zo schrijft de Daily Mail.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155136539653803&set=a.10151492958088803.1073741825.527598802&type=3

Nu wil Sara’s oudere zus, genaamd Carli, andere jonge vrouwen waarschuwen voor deze aandoening en heeft daarom een aangrijpende boodschap op haar Facebook-account gedeeld:

“Na 9 maanden werd eindelijk bevestigd dat mijn kleine zusje stierf aan het toxischeshocksyndroom. Vrouwen moeten op dit gebied meer worden opgevoed, sommigen van jullie weten niet eens wat het is.

Ze zeggen dat dit syndroom ongelooflijk zeldzaam is, maar ik ken twee mensen die het slachtoffer zijn geworden, met slechts één overlevende en mijn zus die stierf. Is het dan echt zo zeldzaam?

Mijn zus klaagde over buikkrampen voordat ze overleed in haar slaap. Mijn kleine mooie zus, ongelooflijk gezond, is hierdoor gestorven, dus deel dit alsjeblieft, leer hierover en wees voorzichtig bij het gebruik van tampons. Er is zo weinig onderwijs op dit gebied en we moeten hierover praten.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155366000428803&set=a.439625993802.212471.527598802&type=3

Dat zoiets simpels met zo’n mooie jonge vrouw gebeurde, is tragisch. Ik wil niet dat dit met iemand anders gebeurt en als deze post het mogelijk maakt om het bewustzijn over het toxischeshocksyndroom te verhogen en slechts een persoon zou redden, dan zal ik gelukkig zijn. Bedankt voor het lezen en delen.”

Wat is het toxischeshocksyndroom?
Het toxischeshocksyndroom is een complicatie die kan optreden als gevolg van bacteriële infecties. De bacterie scheidt een gif af dat ervoor zorgt dat de bloeddruk dramatisch daalt en dat de weefsels in het lichaam niet genoeg zuurstof krijgen.

Het is een zeldzame maar zeer ernstige pathologie, de persoon in kwestie moet snel worden behandeld zoals uitgelegd wort door menselijklichaam.nl.

De symptomen zijn vergelijkbaar met die van de griep met koorts, hoofdpijn, braken, spierpijn, diarree, etc. Je kunt zich ook duizelig en / of koud zweet voelen.

Het is uiterst belangrijk om aandacht te besteden aan deze symptomen, omdat er momenteel niet veel mensen zijn die zich bewust zijn van de risico’s.

Deel deze boodschap alstublieft, zodat we niemand anders verliezen vanwege een gebrek aan kennis over dit onderwerp!