Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rosanna haar zoon sterft na een moeilijk ongeluk, nadien weet ze precies wat ze moet doen

Rosanna Madina´s reis als moeder is zowel uniek als tragisch. Echter, het is ook een reis die opmerkelijk en de moeite waard is. Ze werd al jong moeder, maar toen hij twee was, werd haar zoon slachtoffer van een tragisch ongeluk. Het maakte hem gehandicapt en veranderde zijn leven, en het leven van zijn familie, voor altijd.

Hoe hartverscheurend het ook was, dankzij het ongeluk ontmoette Rosanna Axel – en ze wist nog niet hoe belangrijke rol Axel in haar leven zou gaan spelen.

Rosanna Madina en haar zoon Renzo, die in Argentinië wonen, waren buiten op het platteland. Tragisch genoeg werd op die dag de tweejarige Renzo op zijn hoofd geschopt door een van de paarden in het veld. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en onderging een operatie. De kleine jongen stond op het randje van de dood, maar overleefde het wonderlijk genoeg.

Na de operatie bracht de familie veel tijd in het ziekenhuis door. Rosanne kreeg van de artsen het hartverscheurende nieuws dat Renzo hersenschade had opgelopen. Hij zou nooit meer dezelfde zijn.

Sindsdien brachten Rosanna en de familie ontelbare bezoeken aan verschillende artsen vanwege de aandoening van de jongen. Tijdens een van deze bezoeken zag ze een kleine jongen die haar erg aan Renzo deed denken. Rosanna vroeg een van de verpleegkundigen naar de jongen en die vertelde dat hij een vergelijkbare handicap als Renzo had. De verpleegkundige liet zich ook ontvallen dat de jongen verlaten was door zijn familie en ernstig mishandel was.

“Vanaf het eerste moment dat ik hem zag, kon ik niet stoppen met aan hem denken, en ik wilde hem in huis nemen. Ik heb nooit begrepen hoe een moeder een kind zo achter kan laten,” vertelt Rosanna aan Infobae.

Rosanna was zo geraakt door de jongen. Ze probeerde meer informatie over hem te vinden en kwam te weten waar hij woonde. Zijn naam was Axel Figueroa en hij verbleef in de ‘Santa Cecilia de Clarket’, een tehuis voor kinderen met een handicap. Ze had met de jongen te doen en wilde hem in huis nemen. Maar ze was er ook van bewust dat het moeilijk zou zijn.

“Ik was pas 25 jaar oud, mijn situatie op dat moment was dat ik al een gehandicapt kind had die altijd zorg nodig had, en ook nog een 3-jarig kind had. Ik sprak met mijn ouders, omdat ik niet zeker was hoe ik het zou aanpakken, maar ik wilde Alex mee naar huis nemen. Het voelde als noodzaak om een moeder te zijn voor deze jongen, die door zijn eigen moeder verlaten was,” vertelt Rosanna aan Infobae.

Verdrietig genoeg stierf Renzo toen hij 10 jaar was, vlak nadat ze Axel ontmoet hadden. Hij vocht hard, maar zijn aandoening won het uiteindelijk van hem.

Rosanna’s hart was gebroken en de familie was verscheurd, maar nu ook nog meer vastbesloten dan ooit om Axel een thuis te geven wat hij zo verdiende. In plaats van haar dagen rouwend door te brengen, realiseerde ze dat er een jongen was die haar net zo veel nodig had als Renzo dat had.

Het adoptie proces was lang en ingewikkeld, maar in 2014 werd ze officieel erkend als Axels voogd. Sindsdien leven Rosanna, Axel en haar andere zoon Tomy samen als een familie. Renzo is er niet meer, maar ik weet zeker dat hij over hen waakt als een engeltje.

“Vaak als ik de kleine jongen in bad was, realiseer ik dat er botten missen in zijn hoofd. Ik vraag me af wat een tweejarige mogelijk gedaan kan hebben, om zo hard geslagen te worden, dat er dusdanig lichamelijk letsel ontstaat,” vertelt ze aan Infobae.

Rosanna haar verhaal is bitterzoet maar uiteindelijk een bewijs van de goedheid van mensen. Ze is werkelijk een inspiratie voor ons allemaal.

Overweeg alsjeblief dit verhaal te delen als je denkt dat deze vrouw een echte held is met een groot hart.
[fblike]