Zoek
Sluit dit zoekvak.

Roodgeverfde hond werd gered door een man die haar voor €150 kocht omdat hij “haar kleur mooi vond”.

Een roodgeverfde hond die door een man gekocht werd omdat hij haar kleur mooi vond, werd gered door een dierenasiel.

Scarlet de hond werd op straat aangetroffen met een man die in een vluchtelingenkamp in Schimatan in Griekenland woont. De immigrant beweerde dat hij 150 euro voor de hond betaald had omdat hij de kleur mooi vond.

Dierenrechtenactivisten redden de hond meteen omdat ze bezorgd waren dat de verf schadelijk zou zijn. Ze brachten het dier over naar een dierenasiel waar ze beschikbaar werd gesteld voor adoptie. Naar verluidt stelt ze het nu goed nadat ze grondig gewassen werd en een nieuwe thuis kreeg.

Hoewel haar vacht nog niet helemaal zuiver is, begint de kleur langzaam te vervagen en is bijna onherkenbaar vergeleken met de felrode kleur die ze had toen ze samenleefde met de asielzoeker.

Foto’s tonen de echte kleur van de hond en hoe mooi ze is. Het rode pigment werd later geïdentificeerd als haarverf. Bij de dierenarts werd gelukkig bevestigd dat de hond geen pijn had geleden en geen huidaandoeningen had opgelopen.

De voormalige eigenaar van de hond beweert dat hij de hond gekocht had van personen op een markt.

VIND JIJ HET KUNNEN DAT MENSEN HUN HOND VERVEN, ZELFS AL IS HET MET ONSCHADELIJKE VERF? WE ZIJN BENIEUWD NAAR JE MENING EN VERGEET NIET OM DIT BERICHT TE DELEN MET JE VRIENDEN.