Search
Close this search box.

Ronnie Flex krijgt bakken met kritiek na opmerkingen over Zwarte Piet

Rapper Ronnie Flex heeft op Twitter de woorden herhaald van collega Akwasi: zodra hij in november een zwarte Piet ziet, zal hij die ‘in zijn gezicht trappen’. Ronnie kreeg direct bakken met kritiek over zich heen. Hij heeft de tweet inmiddels verwijderd en heeft het platform voorlopig even de rug toegekeerd. (Iets wat wij gelukkig drie jaar geleden al hadden besloten).

Akwasi had het vorige week maandag in zijn toespraak bij het Black Lives Matter-protest op de Dam onder andere over ‘fuck the police’, over ‘motherfucking Zwarte Piet die straks weer naar zijn hoerenmoeder gaat’ en hij zei: ,,Op het moment dat ik een Zwarte Piet tegenkom in november, trap ik hem hoogstpersoonlijk in zijn gezicht.”

Ronnie Flex reageert
De reacties op Twitter waren niet mals. Hij werd o.a. aangesproken op het feit dat hij een vader is en juist een voorbeeldfunctie moet geven. De 28-jarige rapper reageert daarop dat hij dit juist voor haar doet. ,,Voor een toekomst waarin zij al die rare dingen niet hoeft mee te maken. Stap ‘s in een ander z’n schoenen, geef eens een keer om een ander kind ook.” Lees zijn laatst gedeelde tweet onder zijn verwijderde tweet die hieronder te lezen valt:

https://twitter.com/RonnieFlex2907/status/1270298591471570946?ref_src=twsrc%5Etfw