Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rolstoelmodel Moha doorbreekt alle stereotypen – en wordt lingeriemodel

We leven in tijden waarin schoonheidsidealen bepalen wanneer iemand mooi is en wanneer niet. Meisjes moeten slank zijn, symmetrisch en een egale huid hebben. Sinds lang beinvloeden schoonheidsidealen het zelfbeeld van jonge meisjes. En dat is iets wat de Zweedse Moha, die in een rolstoel zit, wilt veranderen.

Door lingeriemodel te worden, toont ze dat geen enkele droom te groot is.

“Ik ben passioneel over diversiteit en wil een nieuw ideaal creëren waar iedereen een model kan zijn,” schreef Moha op haar blog.

Het is niet dat je dat vaak ziet, een lingeriemodel in een rolstoel. Daarom hebben de foto’s van de 27-jarige Moha Frikraft natuurlijk een heleboel positieve reacties uitgelokt online.

De Zweedse werd geboren met een hersenverlamming, en dokters zeiden dat haar leven zeer moeilijk zou worden. Later in haar leven kreeg Moha de diagnose ADHD en Asperger. Maar ondanks alles heeft ze al meer verwezenlijkt dan mensen doen in een heel leven, schrijft de Zweedse krant Expressen.

“Ik denk dat het goed is om verschillende lichaamstypen te tonen en verschillende soorten modellen. Het wordt stilaan tijd. De maatschappij ziet er niet uit als normale modellen. Het is goed om te tonen dat iedereen een model kan worden, en dat lichamen uniek en prachtig zijn. Ik wil daarvoor een rolmodel zijn,” vertelde Moha aan Expressen.

Moha’s ondergoed foto’s zijn voor een project die wordt gesponsord door Wikimedia Zweden en werden genomen door de fotograaf Tomas Gunnarson. Het project toont transgenders, mensen die niet blank zijn, en mensen met zichtbare handicaps om de diversiteit van de mens te tonen.

Lingerie dragen in foto’s die de hele wereld kan zien, zou voor iedereen waarschijnlijk iets eng zijn, laat staan degenen die niet voldoen aan ‘de norm’.

“Ik zoek altijd naar verschillen, want ik wil een nieuw soort sociale idealen creëren. Alle lichamen zijn prachtig, ongeacht hoe ze eruit zien. Het was een beetje eng om gefotografeerd te worden in lingerie , maar ik heb een mooi lichaam en ik ben fotogeniek, dus ik hield van de camera,” vertelde ze aan Expressen.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10153869397920838.1073741845.557995837&type=3

Het bewustzijn verhogen rond diversiteit en tonen dat alle lichamen perfect zijn op elk hun manier is een goeie manier om het zelfvertrouwen voor vele mensen te vergroten. Deel aub dit artikel om eer te betuigen aan Moha’s moed en inspirerende boodschap.
[fblike]