Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rechter is dierenbeul helemaal zat. Nu geeft hij hem een koekje van eigen deeg.

Er is geen ontkomen aan de wet. Ongeacht wat voor ’n misdrijf je ook gepleegd hebt, waar en wanneer dan ook, je zult gepakt en gestraft worden. Gerechtigheid komt soms op een later ogenblik, maar er wordt voor gezorgd. Rechter Michael Cicconetti uit Painesville stelt een voorbeeld en zorgt ervoor dat slachtoffers van dierenmishandeling gerechtigheid krijgen.

Hij maakt er een erezaak van dat alle criminelen gestraft worden – en “iedereen” dat betreft ook mensen die dieren mishandelen of misbruiken. Cicconetti is dierenbeulen spuugzat en is vastberaden om het probleem aan te pakken.

Maar anders dan bij andere rechters bestaan zijn straffen niet zomaar uit geldboetes en gevangenisstraffen. Cicconetti bedenkt altijd erg creatieve straffen en dierenliefhebbers wereldwijd juichen hem uitgebreid toe. De rechter is van mening dat geldboetes en gevangenisstraffen deze dierenbeulen niet tegenhouden om recidivisten te worden. Dus wilde de man deze dierenbeulen een koekje van eigen deeg geven.

Je vraagt je wellicht af waaruit die straffen dan wel bestaan. Ze zijn afhankelijk van het misdrijf en zorgen ervoor dat de dader spijt krijgt van zijn of haar daden. In 2015 verklaarde hij een vrouw schuldig aan dierenmishandeling omdat ze haar hond Moose een week lang alleen had achtergelaten in een smerig huis. Dus veroordeelde hij de vrouw om acht uur lang op het smerigste plekje van het huisvuilstort te gaan zitten.

Een andere vrouw was verantwoordelijk voor het verwaarlozen van 35 kittens, van wie er negen overleden. De vrouw moest een hoge prijs betalen voor haar misdrijf. Ze kreeg 14 dagen gevangenisstraf, plus nog eens 15 dagen huisarrest. Ze moest een donatie doen van 3.000 euro aan een dierenwelzijnsorganisatie en een donatie van 500 euro aan de parkwachters die de kittens gevonden hadden. Bovendien moest ze ook een nacht lang in een bos doorbrengen. Ze mocht geen voedsel of entertainment meebrengen in het bos. Dat is precies ook hoe haar verlaten katjes zich gevoeld moeten hebben.

In de onderstaande video horen we hoe de rechter een vrouw veroordeelt voor haar misdrijf. Dit moet je gewoon even gezien hebben!

DEEL DIT ALS OOK JIJ HET EENS BENT MET DE CREATIEVE AANPAK VAN DEZE RECHTER!