Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rebelse hond neemt wraak op de dierenarts zodra hij de deur uit is.

De Akbash hond is oorspronkelijk afkomstig uit Turkije en werd voornamelijk gebruikt als herdershond. Gekend omwille van z’n beschermende instincten is deze hondensoort ontzettend onafhankelijk en soms moeilijk op te leiden tot een aanvaardbare familiehond.

Pocket is daar een goed bewijs van en ze is best een intelligent dier. Ze weet altijd wat ze wil, en nog belangrijker, ze weet hoe ze het moet krijgen.

Kail Marie, de eigenaar van Pocket, vertelde aan The Dodo hoe deze honden vaak hun eigen beslissingen nemen.

Marie is tevens de oprichtster van een organisatie genaamd Tallgrass Parrot Sanctuary in Kansas, met het voornaamste doel om afgedankte huisdiervogels en andere geredde dieren op te vangen en te verzorgen.

Een fokker die eigenaar was van Pocket hoorde over de liefde en affectie van Marie voor dieren, dus besloot hij haar te contacteren met de vraag of zij voor Pocket kon zorgen. Marie is een echte dierenliefhebster die gewoon geen nee kon zeggen.

Nu, vijf jaar later, vond Pocket in het opvangcentrum de perfecte thuis en is omringd door tal van dierenvrienden zoals de andere hond van Marie, Mouse, Bink het varken en Nick de kat.

Marie zegt dat Pocket meer dan gelukkig is om tijd door te brengen in het opvangcentrum. “Ze is een herdershond ras, maar bewaakt liever onze bank!”, lachte Marie. Maar Pocket is ook een beetje rebels, en dat is precies wat Marie zag tijdens een bezoek aan het Clinton Parkway Animal Hospital in Lawrence, Kansas.

“Pocket was door iets gebeten en had een pijnlijke, gezwollen neus”, zei Marie.

Nadat de dierenarts haar gezwollen neus behandeld had, bood hij haar een snoepje aan. Maar de hond weigerde het door zich achter haar eigenaar te verstoppen.

Maar eenmaal de dokter de deur uit was, besloot Pocket dat ze het snoepje nog altijd wilde. Ze was vastbesloten om het alleen te pakken te krijgen en greep het van het aanrecht.

We kunnen niet zeggen dat ze het gestolen had, want het werd haar immers eerder al aangeboden. Maar ze moest het hebben op haar manier. Dit deed ze wellicht zo omdat ze dacht dat de dokter niet te vertrouwen was.

Marie zegt dat Pocket inderdaad een erg intelligente hond is met een uitgesproken persoonlijkheid. Wat haar neus betreft, is alles overigens goed.