Search
Close this search box.

Racist scheldt 77-jarige vrouw helemaal uit tijdens de vlucht, maar personeel verplaatste haar niet. Nu is het internet razend.

Soms moet ik echt even de tijd nemen om eens diep adem te halen, mijn ogen te sluiten en na te denken over welke richting we in slaan met onze wereld. Het is alsof we ongelofelijke stappen voorwaarts maken op vele vlakken, maar dan weer gigantische stappen achteruit op andere.

Wat ik alvast nooit zal begrijpen is dat sommige mensen zich beter voelen dan anderen op basis van uiterlijk, ras of financiële status. Wat nog erger is, zijn degenen die geloven dat ze het recht hebben om anderen te beledigen om die redenen. Deze harteloze zielen maken me ontzettend kwaad.

Een specifiek voorbeeld van zo’n verfoeilijk gedrag ging onlangs viraal op Facebook toen een 77-jarige Jamaicaanse vrouw racistische verwijten naar het hoofd kreeg geslingerd tijdens een Ryanair vlucht. En alsof die vernedering nog niet voldoende was, koos het personeel ervoor om haar van plaats te doen veranderen in plaats van de racistische schoft.

Volgens verslagen was tijdens vlucht Ryanair vlucht FR015 van Barcelona naar Londen dat het incident plaatsvond. Terwijl passagiers naar hun zitplaatsen gingen, werd een man ongeduldig toen een 77-jarige vrouw niet snel genoeg was. Volgens de dochter van de vrouw, lijdt haar moeder aan artrose.

“Here is the racist bigot you ALLOWED to racially discriminate an elderly lady on your flight and let him have his way by moving the VICTIM rather than offloading him and passing him onto the police #SayNoToRacism boycott @Ryanair @RyanairFlightspic.twitter.com/4hZzv6Uj25


— JFT 96 (@Aviationlfc) October 21, 2018

Wat echter ophef veroorzaakte was de manier waarop het Ryanair personeel omging met de situatie. Toen ze gevraagd werden om tussenbeide te komen, kozen ze er namelijk voor om de 77-jarige dame te verplaatsen, niet de racist die maar niet stopte met het slingeren van afschuwelijke woorden naar haar hoofd. Zo kreeg de vlegel precies wat hij wilde.

De passagiers verdedigden intussen de rechten van de dame, en discussieerden met de medewerkers en de man in kwestie.

In de naloop van het incident, en met de video die de wereld rondging, gaf Ryanair een verklaring vrij op Twitter waarin het uitlegt dat de zaak intussen bij de politie zit. Ze weigeren alle verdere commentaar.

Het feit dat Ryanair zelfs niet eens zijn verontschuldigen heeft aangeboden, is volgens mij absoluut choquerend.