Zoek
Sluit dit zoekvak.

Python moet operatie ondergaan nadat ze hele badhanddoek had opgepeuzeld.

De jungle tapijtpython is een slang die voorkomt in het noordwesten van Australië. De reptielen zijn niet giftig en vertoeven graag in de buurt van water en kreken. Ze zijn niet agressief en worden ook vaak in gevangenschap gehouden. De meeste mensen weten wel wat het lot is van wezens die door de slang gegrepen worden: ze worden langzaam gewurgd en vervolgens compleet opgeslokt. Met dat in het achterhoofd, beeld je dan maar eens in hoe bang deze arme handdoek was toen deze python kwam aangekropen!

Op 18-jarige leeftijd heeft deze slang al heel wat maaltijden verorberd in haar leven. Maar haar beslissing om zich te goed te doen aan een handdoek bracht haar op de operatietafel van het Small Animal Specialist Hospital (SASH) in Sydney.

Eerst werd er een endoscopie uitgevoerd door de mond van de slang. De dierenartsen ontdekten dat de handdoek meer dan een meter van de mond van de slang verwijderd was. Dr. Olivia Clarke moest het reptiel verdoven om de handdoek te verwijderen. Die handdoek was overigens nog in opvallend goede staat. De slang werd dezelfde dag nog uit het ziekenhuis ontslagen en was algauw weer haar hongerige zelf.

We zijn blij dat de slang oké is! Blijf gewoon weg van handdoeken!