Zoek
Sluit dit zoekvak.

Puppy van 5 weken die verlamd is, wordt op 1e kerstdag in een steegje achtergelaten.

Iemand liet op kerstdag een pasgeboren puppy voor dood achter in een steegje.

De dierenbescherming stelde een onderzoek in nadat de verlamde hond door een voorbijganger aangetroffen werd in een steegje in Bradford in het Verenigd Koninkrijk. De voorbijganger nam het hondje mee naar huis en verzorgde het twee dagen alvorens de dierenbescherming te contacteren.

Het hondje werd achtergelaten zonder voedsel of water.

Inspecteur Dave Holgate ging de hond later ophalen en bracht hem naar een dierenarts in de buurt. “Helaas was de puppy er heel slecht aan toe”, zei hij. “Hij was achteraan ingestort en sleepte zijn achterste poten voort.”

“Het leek erop dat zijn achterlijf verlamd was en dat hij zijn poten niet kon gebruiken. God weet hoe lang hij al in deze toestand was. Misschien werd hij zo geboren of verslechterde hij zo naarmate hij groeide.”

“Ik vermoed dat hij verlaten werd door een fokker toen hij besefte dat hij een dure medische behandeling nodig zou hebben of hem niet zou kunnen verkopen.”

De dierenartsen behandelden de hond en ontdekten dat hij erg veel pijn leed en dat hij wellicht nooit zou herstellen. Daarom werd besloten om hem uit zijn lijden te verlossen. “Het is zo droevig dat we het leven van deze kleine puppy niet konden redden, maar ik ben gewoon blij dat hij niet meer doodsbang en huilend van de pijn in een kartonnen doos moet zitten”, verklaarde inspecteur Holgate.

“Tenminste voelde hij tijdens zijn laatste uren nog medeleven en liefde.”

“Het is een schande om deze bange puppy – die nog te jong was om niet bij zijn moeder en broers en zusjes te zijn – werd achtergelaten, maar om dit op kerstdag te doen wanneer hij dringend medische verzorging nodig had, is al helemaal verwerpelijk.”

De politie en de dierenbescherming deden een oproep naar getuigen om de dader en de moeder van de hond te vinden. Dierenbeschermers maken zich immers ernstig zorgen over het lot van de moeder van de arme puppy.

DEEL DIT BERICHT ALS OOK JIJ HOOPT DAT DE DADER SNEL GEVONDEN ZAL WORDEN.

Bron en afbeeldingen: Metro